Ahmet Hakan: Hay batsın senin siyasetin e mi?

“Onur’un aşağılık katiller tarafından katledilmesini, bir siyasi malzeme haline dönüştürmeye çalıştılar”

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, istek bir şarkıyı bilmediği için çalmayan ve yaşanan tartışma sonrası 3 kişi tarafından dövülerek öldürülen müzisyen Onur Şener hakkında yazdı. Hakan, Şener’i öldüren kişilerin çalıştığı kurumları gündeme getirenlere tepki göstererek “Onur’un aşağılık katiller tarafından katledilmesini, bir siyasi malzeme haline dönüştürmeye çalıştılar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet yazarının bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

”Onur’un vahşice katledilmesi karşısında milli bir tutum sergiledik” diyorum ama bu tutumun istisnaları da çıktı. Siyasetle delirmiş, siyasetle kafayı bozmuş, siyasetle gözü dönmüş bazı tipler, tabii ki boş durmadılar. Katillerin çalıştıkları kurumlardan yola çıkarak cinayetin sorumluluğunu bir siyasal görüşün mensuplarına yüklemeye çalışanlar oldu. Bazıları da “Bunlar hep hükümet yüzünden oluyor” türü şeyler söyleyerek saçma sapan mesajlara abandılar.

Dikkat edin! Bu sayıca az azgın tiplerin en temel özelliği şudur: Millet, sağıyla soluyla herhangi bir konuda birleşmişse... Bu tipler acayip rahatsız olurlar. Hemen bir ayrışma konusu bulmaya çalışırlar. Sayıca az ama azgınlıkları çok bu tiplerin en temel ikinci özelliği ise şudur:

Eğer bir olay, herkesin dikkatini çekmişse... Bu azgın azınlık, olayı bir tarafa bırakıp “Ben buradan nasıl bir siyasi kazanç elde edebilirim? Buradan bizim tarafa nasıl bir çıkar sağlarım?” diye bakar. Katilmiş, maktulmüş... Umurları bile olmaz. Vahşi cinayette de öyle oldu. Onur’un aşağılık katiller tarafından katledilmesini, bir siyasi malzeme haline dönüştürmeye çalıştılar. “Burada durayım. Burada bari siyasi bakmayayım. Hiç değilse burada siyaset gözümü kör etmesin” demediler.

Siyasi nefret, siyasi hırs, siyasi kin, siyasi amaç, siyasi hedef... Bunları insanlıktan çıkarmış durumda. Tek tesellimiz şudur: Neyse ki sayıları, çıkardıkları gürültünün zibilyonda biri bile değil.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU