Metiner: Jandarma komutanı

"Bu sözleri dolayısıyla sadece o takıma gönül vermiş Kürtleri PKK denklemi içine yerleştirmek hangi akla hizmettir?"

Fotoğraf: Twitter

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, Afyonspor ile Amedspor karşılaşması öncesi kullandığı ifadeler tepki çeken Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel’e tepki gösterdi.

Metiner, bugünkü yazısında Kırgel’in “Hele Hele Mersin’de yaşadığımız terör eyleminden sonra gönlümden geçeni söylüyorum: 5-0. Eze eze yenersiniz, buradan göndeririz” şeklindeki ifadelerini eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Metiner’in yazısının ilgili kısmı şöyle:

Peşinen belirtmek isterim: Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Kimse kimseyi peşinen suçlu ilan edemez. Devlet görevi deruhte edenler, herkesten önce bu evrensel hukuk kuralına uymak mecburiyetindedirler. Üstünde askeri üniforma taşıyan devlet görevlileri de siyasetle veya siyasetin ilgi alanına giren konularda kamuoyu karşısında zinhar görüş açıklayamazlar ve en önemlisi siyasal duruş sergileyemezler.

Diyarbakır Amed Spor’un PKK ile iltisakı varsa bu konuda hukuk gereğini yapar. Veya hukuk içinde gereği neyse yapılır. Siyasetçiler veya vatandaşlar bu takımın herhangi bir örgütle veya siyasi partiyle iltisakına inanıyorlarsa bunun eleştirisini yapabilirler. Eyvallah.

Lakin üstünde askeri üniforma taşıyan bir jandarma komutanı görev yaptığı Afyon’da Amed Spor’la yapılan bir müsabakaya dair kendisine uzatılan mikrofona Mersin’deki terör saldırısı üzerinden yorum yapabiliyorsa, ortada ciddi bir sorunumuz var demektir.

Afyon’daki o komutanı tanımam bilmem. Lakin bu yaptığı asla kabul edilemez. Bu tür konularda görüş beyan etmek, bir jandarma komutanının işi değildir. Hangi gerekçeyle olursa olsun herhangi bir spor kulübünü bu tarz iltisaklar üzerinden değerlendirip suçlamak kendi vazifesi değildir. Bu sözleri dolayısıyla sadece o takıma gönül vermiş Kürtleri PKK denklemi içine yerleştirmek hangi akla hizmettir? Bu ülkenin Kürtlerini “Kürt düşmanı” vb. propagandalarla AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın karşısına dikmek isteyen odakların değirmenine su taşımak, bu çerçevede siyasi polemiklere kapı aralamak bir jandarma komutanının görevi midir?

Dilerim ilk ve son olsun.

 

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU