"Cybertruck tekne görevi görebilecek" diyen Elon Musk, Ian Kasırgası'nı reklam için kullanmakla suçlandı

Musk'ın iddiasına yanıt verenlerden biri, "Dikkat çekmek ve manşetlerden faydalanabilmek için kelimenin tam anlamıyla her şeyi söylüyorsun" diye yazdı

(AP)

Ian Kasırgası ABD'nin Florida eyaletini mahvederken binlerce Floridalı mahsur kaldı ya da kayboldu. Elon Musk, Twitter'da Tesla Cybertruck'ın gelecekteki doğal afetlere karşı koruma sağlayabileceğini öne sürdü.

Perşembe günü öğleden sonra Musk, henüz piyasaya sürülmemiş elektrikli kamyonetle ilgili "Cybertruck kısa bir süre tekne olarak hizmet verebilecek kadar su geçirmez olacak, böylece nehirleri, gölleri ve hatta çok dalgalı olmayan denizleri geçebilecek" yazan bir tweet attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca Cybertruck'ın SpaceX'in Florida eyaletinin Brownsville kentindeki ana merkezi Starbase'den yakındaki South Padre Adası'na bir kanaldan geçebilmesi gerektiğini açıkladı.

Sosyal medya platformunda bazılarının şüpheyle karşıladığı bu tweet, 2016'da Model S'in kısa bir süre için su üzerinde kalabileceğine dair benzer iddiaları takip ediyor.

VaushV adlı kullanıcı "Dikkat çekmek ve manşetlerden yararlanabilmek için kelimenin tam anlamıyla her şeyi söylüyorsun" diye yazdı.

Bu kelimenin tam anlamıyla asla gerçekleşmeyecek.

 


StockMarketNerd hesabıyla tweet atan Brad Freeman şunları yazdı:

Görünüşte hiçbir maddi sonucu olmadan ürün yol haritası hakkında istediğinizi söyleyebilmek eğlenceli olmalı. Bir zaman makinesi üzerinde çalışıyorum. Tahminen gelecek yıl ilkbaharda piyasaya çıkacak.

Jackaltogether hesabı şunları yazdı:

Dostum, bir araba bagajını bile yağmur geçirmez yapamıyorsun, ailemi bir (Nintendo) 64 oyunundan bir tabutun içinde boğmayacağım.

Twitter şakacısı "Greg16676935420", "Arkasında su kayağı yapabilecek miyim?" diye sordu.

Musk'ın tedarik zinciri sorunlarını sorumlu tuttuğu yıllarca süren gecikmelerin ardından Tesla, yakın zamanda elektrikli kamyonetinin 2023'te piyasaya çıkacağını duyurdu.

3,6 metreye varan tsunami benzeri fırtına dalgaları Florida'nın güneybatısının büyük bölümünü etkisi altına alarak sokakları geçilmez hale getirdi ve geniş çaplı yıkıma yol açtı.

Yetkililer, Florida'da yaşanan en kötü kasırgada yüzlerce kişinin ölmüş olabileceğinden endişe ediyor.

Musk'ın kapana kısılmış bölge sakinlerinin Cybertruck'ı bu koşullarda kullanabileceklerini ima edip etmediği belli değil.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU