Soylu: Mersin'deki terör saldırısında bir polis şehit oldu

İçişleri Bakanlığı, saldırganlardan birisinin "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan olduğunu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'deki polisevine yönelik terör saldırısında Sedat Gezer isimli polisin şehit olduğunu, bir polisin de yaralandığını açıkladı.

Soylu, Mersin’de yaptığı açıklamada yaklaşık 1-1,5 yıl önce hizmete giren polisevine bir terör saldırısı yapıldığını belirtti ve şunları kaydetti:

2 kadın terörist, çantalarıyla birlikte anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde hemen orda polisin nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar ve orada bir çatışma çıkıyor. Çatışma devam ederken hemen bu bölgeye yakın 4 bekçi arkadaşımız bir araçla acil bir şekilde intikal ettikten sonra 2 teröristle birlikte onlar da çatışmaya gidiyorlar. 2 kadın terörist bu çatışmalar esnasında yaralanıyorlar. Ardından çatışma devam ederken iki ayrı patlama sesi geliyor. İki ayrı patlama sesi de kendi sırtlarına koymuş oldukları ve patlayıcı olan, yaralanınca kaçamayacaklarını anlayınca kendilerini patlatıyorlar. Bu esnada bir polis memuru arkadaşımız ağır yaralanıyor. Ötekisi de yaralanıyor ama diğer polis memurumuz kadar ağır bir yara değildi. Ağır yaralanan polis memuru arkadaşımızı hastaneye götürüyorlar ama maalesef kurtarılamıyor, şehit oluyor.

AA-20220927-28999697-28999696-MERSINDE_POLISEVINE_SALDIRAN_TERORISTLERDEN_BIRININ_KIMLIGI_BELIRLENDI.jpg
Dilşah Ercan. (Fotoğraf: AA)

 

Yaralı polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığını aktaran Soylu, "Bunun yanı sıra bir sivil vatandaşımız da bir hanımefendi, o da verilen bilgi çerçevesinde balkonda otururken bir kurşun isabet ediyor ama onun da şükür hayati tehlikesi yok. Ameliyatının bittiği konusunda bir bilgimiz oluştu. İki kişi de yine sivil vatandaşlar, onlar da patlamanın tesiriyle yüksekten atlama gerçekleştiriyorlar, onlarda da herhangi bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

Soylu, ilerleyen saatlerde şehit polisin cenaze törenine katıldı ve "Allah bize de şehitlik nasip etsin. Senin ve tüm şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Polis teşkilatımızın ve aziz milletimizin başı sağolsun" dedi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık kimliğini açıkladı

İçişleri Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştiren kişilerden birinin "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan olduğunu belirtti. Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

Teröristin, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulunduğu, terör örgütü faaliyetlerinden dolayı cezaevine girip çıktığı, örgütün kırsal yapılanmasına 2013 yılında Mersin'den katıldığı, Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de eğitim aldığı ve örgütün sözde özel güç yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi. Ayrıca, terörist hakkında metropollere eylem amaçlı gönderilecek hazır kadrolar arasında yer aldığı şeklinde istihbari bilgilerin bulunduğu belirlendi.

Kılıçdaroğlu'ndan taziye mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan paylaştığı mesajında, "Mersin'de polisevine yönelik alçakça düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurumuza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır, yaralanan polis memurumuza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, terörü bir kez daha lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı 

Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine saldırıda bulunan iki kadın PKK'lının saldırı öncesindeki görüntüleri ortaya çıktı.

Bir sitenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, saldırıdan kısa süre önce polisevine yaklaşan sırt çantalı iki kadının yan yana yürüdükleri görülüyor. Kayıtlarda, kadınlardan birinin elindeki çantayı çöp konteynerine atması da yer alıyor.

Başka bir güvenlik kamerası kaydında da iki PKK'lının polisevine yakın bir noktaya ticari taksiyle gittikleri, daha sonra araçtan inerek polisevine doğru yürüdükleri görülüyor.

Öte yandan, olayla ilgili ifadesine başvurulan ticari taksi şoförünün emniyetten salıverildiği öğrenildi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU