TTB Başkanı Fincancı, bebeğe istismar iddiasında "şüpheli durum devam etmiyor" dedi, istismar raporu yazan doktor hakkında soruşturma başlatıldı

Küçük çocuğun istismar edildiği iddiaları üzerine Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopside bulguya rastlanmadı. TTB Başkanı Fincancı, "şüpheli durum devam etmiyor" derken istismar raporu yazan doktor hakkında ise soruşturma açıldı

Fotoğraf: AA / Arşiv

Beylikdüzü'nde 2 yaşındaki bir bebeğin istismar sonucu öldüğü iddiasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu'nca yapılan detaylı otopside herhangi bir istismar bulgusu saptanmadı.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, adli tıp raporunu inandırıcı bulmadıklarını söylüyor. Bazı gazeteler ise bu raporun "şaibeli" olduğunu iddia ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Independent Türkçe, geçtiğimiz gün olayın detaylarını duyurmuş ve adli tıp kaynaklarının sürece ilişkin değerlendirmelerini yansıtmıştı. 

Kaynaklar, 3 adli tıp uzmanının hazırladığı rapor hakkında yapılan yorumlar nedeniyle kırgın olduklarını belirtmişti. Adli tıp hekimleri, "Kimse bize böyle bir olay hakkında gerçeğe aykırı rapor hazırlatamaz" demişti.

Rapor adli soruşturma dosyasına gönderildikten sonra Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı ilk değerlendirmesinde, adli tıp sonucunun bir haber ajansı tarafından duyurulmuş olmasına değinerek "Ajanslar bu haberi geçince insanların kafasında soru işareti oluyor. Süreç hızlandırıldığında bu raporlar hızlı da çıkabilir. Burada kamuoyu vicdanını çok etkiledi bu haber, bu nedenle hızlandırmış olabilirler. Biz şüpheli durum nedeniyle raporları da takip edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

TTB Başkanı Fincancı: Şüpheli durum devam etmiyor

İstismar iddiasını kamuoyuna duyuran Bianet'e bu haber için verilen Musa Anter ödülü geri çekildi.

Bianet'e bir değerlendirme yapan gazeteci Faruk Bildirici, konuyu bir kez daha TTB Başkanı Fincancı'ya sordu.

Fincancı, rapor hakkında şüpheli bir durumun devam etmediğini belirterek şunları söyledi:

"Aslında başta acil hekimi doğal olarak muayenede makat bölgesinde morluk görmüş, makattaki genişleme nedeniyle de makatın iç kenarları görünür durumda ve onları yırtık olarak tanımlamış, bunları da istismar lehine yorumlamış."

İstismar raporu yazan doktora soruşturma açıldı

Yüksekten düşen bebeğin ilk muayenesini yapan ve genel muayene raporuna istismar bulgusu yazan acil tıp doktoru hakkında ise Beylikdüzü Devlet Hastanesi tarafından idari soruşturma başlatıldı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU