Fındıklı Kaymakamlığı'ndan "Atatürk" ve "Kazım Koyuncu" isimlerine "kamu yararı yok" gerekçesiyle itiraz

Rize'nin Fındıklı Belediyesi, kentte bulunan Millet Parkı'na 'Atatürk' adını verdi. Kaymakamlık "kamu yararı yok" diyerek kabul etmedi

Fındıklı Kaymakamlığı, ‘adı değiştirmekte kamu yararı görülmediğinden’ Atatürk adı verilmesini onaylamadı / Fotoğraf: Twitter

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası yönetimi AK Parti'den CHP'ye geçen Rize Fındıklı Belediyesi ile Fındıklı Kaymakamlığı arasında "park ismi" tartışması başladı. 

Fındıklı sahilinde 19 Mart 2019'da açılan "Millet Bahçesi Parkı"nın adını "Atatürk Parkı", parkın içindeki "Millet Kıraathanesini" de "Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi’ olarak değiştirmek isteyen Belediye yönetimine Kaymakamlıktan itiraz geldi. 

Gazeteci, yazar İsmail Saymaz'ın Twitter hesabından paylaştığı üzere Fındıklı Kaymakamlığı, "Kamu yararı olmadığı" gerekçesiyle isim değişikliğine onay vermedi. Saymaz'ın aktardıkları şu şekilde: 


Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çetvatoğlu ise konuyla ilgili şu açıklamayı yeptı: 

İsim değişikliği kararımız kamu yararı görülmediği iddia edilerek onaylanmamıştır. Belediye meclisimizin almış olduğu isim değişikliği kararı uygulanırken ve Fındıklı Kaymakamı izinliyken alel acele vekâleten bakan Kaymakam tarafından tarafımıza yollanmıştır

Kaymakamlığın bir parkın isim değişikliğini kamu yararı görülüp görülmemesi olarak değerlendirmesi siyasi bir karar olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla kamu yararı görülmeyen isim Atatürk ismidir.

Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinde görülmeyip de seçimlerden hemen önce AKP’li belediye meclis üyelerince verilen Millet Bahçesi ve Kıraathanesi ismindeki kamu yararı neydi?

Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin yazılı olduğu tabelaları indirmeyeceğiz. Meclis kararıyla bu isimleri verdik. Fındıklı Halkının üstünde bir irade yoktur. Eğer öyleyse, Meclis’i lağvetsinler ve kendileri yönetsinler.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU