Kılıçdaroğlu Adıyaman'da: Biz beşli çeteye değil vatandaşa hizmet edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şambayat ilçesinde yaptığı açıklamada "Bu bir siyasi tercihtir. Parayı beşli çeteye mi vereceksin, vatandaşa mı vereceksin?" ifadelerine yer verdi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman’ın Şambayat ilçesinde; “Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Haksızlıklar karşısında asla susmayacağız. Kim haksızlığa uğradıysa; kadını, erkeği, yaşlısı, genci… Gelecek, bana başvuracak. Bütün haksızlıkları bitireceğim. Bu ülkeye adaleti ya getireceğim, ya getireceğim. Nokta” dedi. 

Kılıçdaroğlu, bugün Adıyaman’da ilk olarak Şambayat Belediyesi’ni ziyaret etti.

"Milletin hakkı ve hukukunu millete teslim edeceğiz"

Kılıçdaroğlu, belediye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

6'lı masanın liderleri olarak bizler, Türkiye’yi huzura kavuşturmak istiyoruz. Türkiye’yi büyütmek istiyoruz. Türkiye için çalışmak istiyoruz. Altı lider bir aradayız, beraberiz. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Bu konuda bütün Adıyamanlı kardeşlerime seslenmek isterim. Huzur içinde olun. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye’yi büyüteceğiz, güzelleştireceğiz. Türkiye’de herkes kucaklaşacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni bir iklimi Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Kucaklaşmayı getirmek istiyoruz. Herkesin karnı doysun istiyoruz. Her evde bereket olsun diyoruz. Her ailede huzur olsun diyoruz. Bunun mücadelesini yapıyoruz.

Dün, Kadın Kollarımız ile beraber; derin yoksulluk konusunda araştırma yapan kadın kardeşlerim ile beraber bir toplantı yaptık. Dedik ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde her ailenin asgari bir gelir güvencesi olsun. Hiçbir ailede, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Her evde huzur olsun, her evde bereket olsun dedik. Bunun mücadelesini yapıyoruz ve yapacağız, göreceksiniz.

Biz bunu yaparken soruyorlar, ‘Parayı nereden bulacaksın?’ Bu bir siyasi tercihtir. Parayı beşli çeteye mi vereceksin, vatandaşa mı vereceksin? Biz beşli çeteye değil vatandaşa hizmet edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Efendim, ‘beşli çeteden paraları nasıl alacaksınız?’ Paraları söke söke alacağız. Hukuk içinde alacağız, adalet içinde alacağız. Milletin hakkı ve hukukunu millete teslim edeceğiz.

"Güneydoğu’nun tek yediği bulgur"

Kılıçdaroğlu’nun mikrofonu bıraktığı kadın yurttaş, iki çocuğunun işsiz olduğunu dile getirerek, “Ben bir anayım, ben bir kadınım, ben bir emektarım. Ellerim berbat. Lütfen rica ediyorum. İki tane oğlum üniversite bitirdi. Ve işsiz, aşsız. Neden? Güneydoğu’nun tek yediği bulgur… Onu da elimizden aldılar. Yeter, Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Düş yakamızdan, düş” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ise “Hiç meraklanmayın, Allah’ın izni sizlerin oyları ile onu emekli edeceğim. Hiç endişe etmeyin. Emekli edeceğim” dedi.  

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU