Zafer Partisi’nin astığı pankart krize neden oldu… Özdağ: Söylesinler kimi anlıyorlar

Özdağ, “Mahkeme kararı olmadan ve bu mahkeme kararında ‘Şu kamu görevlisine hakaret suçu işlendiği için bu pankartta, bu pankartın indirilmesi talimatını mahkememiz veriyor’ denmeden bu pankart buradan da inmeyecek” dedi

Fotoğraf: ANKA

Zafer Partisi Genel Merkezine asılan ‘Yerli ve Milli Eskobar’ afişini polis bu gece kaldırmak istedi. Genel merkeze gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Mahkeme kararı olmadan ve bu mahkeme kararında ‘Şu kamu görevlisine hakaret suçu işlendiği için bu pankartta, bu pankartın indirilmesi talimatını mahkememiz veriyor’ denmeden bu pankart buradan da inmeyecek. Türkiye’deki bütün Zafer Partisi il ve ilçe teşkilatlarından da inmeyecek. Söylesinler kimi anlıyorlar. Biz kimseyi kastetmiyoruz” dedi.

Zafer Partisi Genel Merkezine asılmış olan; üzerinde ‘Yerli ve Milli Eskobar’ yazısı ve saçları olmayan bir kafanın üst kısmını gösteren resmin bulunduğu büyük boy afiş bugün akşam saatlerinde polisler tarafından kaldırılmak istendi. Zafer Partili yöneticiler, mahkeme kararı olmadan pankartın indirilmeyeceğini belirtti. Birkaç saat sonra genel merkeze gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, içeri girmeden bina önünde şu açıklamayı yaptı:

Birincisi bu bir mahkeme kararı değil. Bir savcılık kararı. Önce mahkemeden karar almaları lazım bir. İki, hangi kamu görevlisinden bahsediyorlar? Şimdi Ankara Emniyet Müdürlüğü ve bu imzayı atan savcının bir kamu görevlisine hakaret suçu işlediğini düşünüyorum. Çünkü biz uyuşturucu ile mücadele için bir pankart astık ve o pankartta hiç kimsenin ismi yok. O pankartta kimsenin resmi yok. Eğer yorumla bu mahkeme, bu savcı ve polis ‘Bu şu’ diyorsa o onların yorumudur. Hakaret suçunu onlar işliyor demektir.

“Amerikan artistinin başı”

Mahkeme kararı olmadan ve bu mahkeme kararında soyut değil somut ‘Şu kamu görevlisine hakaret suçu işlendiği için bu pankartta, bu pankartın indirilmesi talimatını mahkememiz veriyor’ denmeden bu pankart buradan da inmeyecek Türkiye’deki bütün Zafer Partisi il ve ilçe teşkilatlarından da inmeyecek. Söylesinler, kimi anlıyorlar. Biz kimseyi kastetmiyoruz. Hatta orada görülen baş bir Amerikan sinema artistinin başı. Buradan hareketle bir kamu görevlisi kastediliyor diyorsa eğer polis ve yargı… Oho çok ilerlemişsiniz beyler. Hakaret suçunu siz işliyorsunuz. Tabii o konuda davayı biz açmayacağız. Kastedilen kişi yargının ve polisin hakkında dava açmak durumunda.

8970b200-849a-40ce-9eef-46c0867c68fc-w (1).jpeg
Zafer Partisi'nin astığı pankart. Fotoğraf: ANKA


Vinç yanlış anlaşıldı

Özdağ açıklama sonrasına partiye geçti. Ancak o dakikalarda sokaktan geçen bir vinç partilileri hareketlendirdi. Yola oturan partililer ‘Pankart kaldırılmayacak’ diyerek oturma eylemi yaptı. Vincin rastlantı eseri oradan geçtiği anlaşılınca partililer yolu açtı.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU