York Üniversitesi araştırdı: Uzun süreli ilişkilerde tutkuyu artırmanın yolu

Araştırmadaki katılımcıların ortalama ilişki süresi 9 yıldı

Geçen ay yayımlanan bir araştırmaya göre daha güçlü dini inançlara sahip olmak, daha yüksek cinsel tatmin seviyeleriyle bağlantılı (Unsplash)

Kanada'daki York Üniversitesi'nden bilim insanları, uzun süre boyunca birlikte olan çiftlerin daha fazla seks yapmasını sağlamanın yolunu buldu.

Araştırma kapsamında üç çalışma yapıldı. Bu çalışmalarda yakınlık, ötekilik ve kendini açma kavramları anketlerle incelendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yakınlık, partnere bağlı hissetmeye deniyor. Ötekilik, partnerin hakkında yeni bilgiler öğrenmek anlamına gelirken kendini açma, partnerle dünya görüşüne katkı sağlayan yeni deneyimlere işaret ediyor.

İlk çalışmaya 242 kişi, ikinci çalışmaya 368 kişi ve üçüncü çalışmaya 319 kişi katıldı. Katılımcıların ortalama ilişki süresi 9 yıldı.

Bulgular, duygusal yakınlığın uzun süreli ilişkilerde arzunun devam etmesi için tek başına yeterli olmadığını gösterdi. Kendini açma ve cinsel istek arasında bağlantı olduğu belirlendi.

Arzunun, yüksek seviyede ötekilik gerektirdiği de tespit edildi. Psikoloji bölümünden araştırmacılara göre ötekilik duygusu, çiftlerin kendini açmayı birlikte yaparak elde edilebilir.

Verilen örnekler arasında birlikte dans etmek, yeni yerler keşfetmek ve hayattaki sorunlara dair daha önce paylaşılmamış düşünceleri ifade etmek var.

Yani tazelik hissini tekrar kazanmak için çiftlerin kendisini yeni ve zorlu durumlara sokması gerekiyor.

 

Independent Türkçe, Psychology Today, Futurism

DAHA FAZLA HABER OKU