Kral III. Charles Birleşik Krallık Parlamentosu'nda ilk konuşmasını yaptı

Kral konuşmasında, Kraliçe II. Elizabeth'in "özverili özel bir görev örneği oluşturduğunu" kaydetti

Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth'in geçen hafta vefat etmesinin ardından tahta geçen Kral III. Charles, İngiliz Parlamentosuna hitap etti.

Kral III. Charles krallığın yeni hükümdarı olarak Birleşik Krallık Parlamentosu'na ilk ziyaretini eşi Camilla'nın katılımıyla gerçekleştirdi.

Kral konuşmasında, annesi Kraliçe II. Elizabeth'in herkesin hayatında büyük anlam ifade ettiğini belirterek, Shakespeare'in bir önceki Kraliçe Elizabeth (Kraliçe I. Elizabeht) için "yaşayan tüm Prensler için bir modeldi" şeklindeki ifadesine atıfta bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Annesi ile ilişkili anıların, ülke demokrasisini "canlı ve nefes alma aracı" olarak muhafaza eden Birleşik Krallık Parlamentosu'nun her yerinde olduğunu söyleyen Kral, "Majesteleri değerli ulusumuzun kalbinde yatan anayasal yönetim ilkelerini koruyarak ülkesine ve halkına hizmet etmeye kendini adamıştı" dedi.

Kral III. Charles, "(Kraliçe II. Elizabeth) Tanrı'nın yardımıyla ve sizin tavsiyelerinizle özverili özel bir görev örneği oluşturdu. Ben de bunu sadık bir şekilde takip etmeye karar verdim" diye konuştu.

Kralın konuşmasının ardından parlamentodaki tören Birleik Krallık ulusal marşının çalınmasıyla tamamlandı.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU