Akif Beki: İkiyüzlü ahlakçılık yine sobelendi

"Din ile ahlak, kendi nefsinde dindar ve ahlaklı olmak için değil de başkasına dincilik satmak, ahlakçılık taslamak için var sanki"

Fotoğraf: Takvim

Karar yazarı Akif Beki, iktidara yakınlığıyla bilinen Takvim gazetesinin manşetlerinde “kadın vücutlarını teşhir edildiğini” yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, bugünkü köşe yazısında Odatv’de “Sadece bir haftalık yayını topladık... Gülşen’e laf edenler buna ne diyecek” başlığıyla yayımlanan haberi hatırlattı ve şunları yazdı:

Şarkıcı Gülşen’in sahne dekoltesine demediğini bırakmayanlar, iktidar medyasındaki teşhirciliğe sessiz.

Odatv de dün bunu, çok fena yüzlerine vurdu. Üstelik tek yaptığı, Takvim gazetesinin son bir haftalık manşetlerini toplamak. Zorlandığı söylenemez.

Eski muhafazakar jargonla tam bir ‘boyalı basın’ kolajı çıkmış ortaya. Ki ibretlik. ‘Ele verir talkını, kendi yutar salkımı’ durumu.

Din ile ahlak, kendi nefsinde dindar ve ahlaklı olmak için değil de başkasına dincilik satmak, ahlakçılık taslamak için var sanki.

Yaşamadığını, başkasına dayatmaya “ikiyüzlü ahlakçılık” deniyor. Medyadaki bu sahte ahlak bekçiliğinin iç yüzünü görse; Şeyhülislam Yahya Efendi ne derdi?

“Muhafazakar medya maskesiyle riyakarlık edenleri bırak, riyaya devam etsin onlar/ Gülşen’in konserine gel ki ne riya var burda, ne riyakar” gibi bir beyit döktürürdü Allah bilir ya.

Odatv bile dayanamamış bu kadarına. Gülşen’e laf edenler, bakın işte nelere gözünü kapatıyor diye verip veriştiriyordu. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU