Güç Yüzükleri'nin siyah elfi: İki yıldır nefret dolu mesajlar alıyorum

Porto Rikolu oyuncu, "Kimse 'Ama elfler böyle görünmüyor' demesin" dedi

Cordova, nefret içerikli mesajlara rağmen vazgeçmediğini söyledi (Prime Video)

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin Porto Rikolu oyuncusu Ismael Cruz Cordova, rolü nedeniyle ırkçı yorumlara maruz kaldığını söyledi.

Cordova, Güney Afrika doğumlu Britanyalı yazar JRR Tolkien'ın ünlü Yüzüklerin Efendisi evreninin uyarlamalarında, elf ırkından bir karakteri canlandıran ve beyaz olmayan ilk oyuncu.

Oyuncu, 1 Eylül'de Esquire'da yayımlanan röportajında, dizinin kadrosunun duyurulduğu 2020'den beri "aralıksız olarak nefret dolu ve ırkçı mesajlar aldığını" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cordova, bu mesajlara rağmen kararlı davrandığını belirterek, "Tam da bu yüzden bu rol için çok mücadele verdim. Meşaleyi taşıyabileceğimi düşündüm. Elfimin ‘en has elf' olmasını sağladım çünkü bunu yaşayacağımı biliyordum" dedi.

Dizide Cordova, Arondir adlı bir elfi canlandırıyor. Soğukkanlılığıyla ön plana çıkan Arondir, Nazanin Boniadi'nin oynadığı insan karakter Bronwyn'e aşık oluyor.

Amazon Prime Video'nun seriye yenilikçi bir bakış kazandırdığını ve elf olmanın anlamının yeniden belirlenmesini sağladığını savunan oyuncu, "Kimse ‘Ama elfler böyle görünmüyor' bahanesini kullanamaz. Evet öyle görünmüyorlardı ama artık görünüyorlar" dedi.

1 Eylül'de prömiyerini yapan dizi, Rotten Tomatoes'ta kullanıcılardan sadece yüzde 39 izleyici puanı alarak şimdiden "düşük puan bombardımanının" kurbanı oldu.

Öte yandan dizinin popüler inceleme derleme sitesindeki eleştirmen puanı yüzde 84'e çıktı.



Independent Türkçe, EW, Esquire

DAHA FAZLA HABER OKU