Erdoğan: Yunanistan kendine çekidüzen veriyor

"Bundan sonra Yunanistan, Türkiye ile nasıl bir ilişki içinde olacağının kararını verecektir. Aksi takdirde, bir gece ansızın gidebiliriz"

Fotoğraf: Twitter / Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atina-Ankara arasındaki gerginliği değerlendirirken "Yunanistan kendine çekidüzen veriyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'ı kapsayan Balkan turu öncesi basın toplantısında konuştu ve Yunanistan ile yaşanan tartışmalara ilişkin olarak şunları kaydetti:

Bu konuyla ilgili olarak savunma bakanlığımız gerek NATO Genel Sekreteri gerek diğer temsilcileri ile görüşmeleri sürdürüyor. Kilit atma olayında hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan bunun farkında olduğu için kendilerine çekidüzen verme yoluna girmiş vaziyetteler. Şahsımın da son hafta içinde yaptığım konuşmalarda buraya yönelik açıklamaları, sizlere de yansımıştır. Bundan sonra Yunanistan, Türkiye ile nasıl bir ilişki içinde olacağının kararını verecektir. Aksi takdirde, bir gece ansızın gidebiliriz. 

 

Doğalgaz tedariğinde sorun var mı?

Erdoğan, Avrupa'da yaşanan enerji krizini değerlendirirken Türkiye'nin doğalgaz tedariğinde şu an için bir sorunu olmadığını kaydetti:

Bizim doğalgaz noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Avrupa aslında ektiğini biçiyor. Sayın Putin'in tutumu, ben de siz böyle yapıyorsanız, böyle yaparım diyor. Kendisi elindeki bütün imkanlarını ve silahlarını kullanmaktadır. Bunların da en önemlisi doğalgazdır. İstemeyiz ama böyle bir durum Avrupa'da gelişiyor, Avrupa bu kışı ciddi sıkıntılarla geçirecektir diye düşünüyorum, bizim böyle bir sıkıntımız yok. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU