Hamile kediyi Pitbull'a parçalatan çocuk: Seni vursam üzülmem kediye mi üzüleceğim?

Savcılığa çıkarılan çocuklardan A.Y. "kedinin kendisine saldıracağını düşündüğünü, bu yüzden köpeğe attığını" söyledi

Adana'nın Seyhan ilçesinde 'Çıtır' adındaki kediyi Pitbull cinsi köpeğe parçalatan 13 yaşındaki 3 çocuk gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, merkez Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi Defne Caddesi'nde yakaladıkları gebe kediyi köpeğin önüne atıp parçalattığı gerekçesiyle dün gözaltına alınan 13 yaşındaki H.P, M.Ü. ve A.Y'nin işlemleri tamamlandı. 

Gözaltına alınan 3 çocuğa ev hapsi cezası verildi.

Gözaltına alınan çocuklar ifade vermek üzere savcılığa götürülürken, basın mensuplarının "Üzülmediniz mi?" sorusuna yanıt verdi. Çocuklardan biri, "Seni öldürürken üzülmem, kediye mi üzüleceğim" dedi.

"Yaşımızın yetmediği yerde yaşantımız yeter"

Çocuklardan bir diğeri ise, "Çekin çekin, alem yakışıklı görsün" derken, bir diğeri ise "Ağabeylere selam, çatışmaya devam. Yaşımızın yetmediği yerde yaşantımız yeter, Biz Denizli çocuğuyuz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kedinin bana saldıracağını düşündüm"

Savcının karşısına çıkan çocuklardan A.Y.'nin yüzmek için evden çıktıklarını, bu sırada sokakta pitbull cinsi köpek bulduklarını, onu da yanlarına aldıklarını, bir süre sonra sokakta kediyle karşılaştıklarını, kedinin kendisine saldıracağını düşündüğünü, bu nedenle kediyi tutup köpeğe attığını söylediği öğrenildi.

Diğer 2 çocuğun ise A.Y.'nin kediyi tutup köpeğe attığını, kendilerinin kediyi almaya çalıştığını ancak güçlerinin yetmediğini söylediği öğrenildi. Çocukların daha sonra köpeği bıraktıklarını belirttiği öğrenildi. Şimdi her yerde pitbull cinsi köpek aranıyor. 

Kedinin sahibi şikayetçi olmuştu

Seyhan ilçesindeki Defne Caddesi'nde, bakkal Zehra Kuşçu'ya ait "Çıtır" isimli kedi, iki gün önce pitbull cinsi köpek tarafından parçalanmıştı.  

Kuşçu, kediyi tutarak köpeğin önüne atıp parçalatan 3 kişi hakkında şikayetçi olmuştu.

Güvenlik kameralarından kimlikleri belirlenen 13 yaşındaki H.P, M.Ü. ve A.Y, gözaltına alınarak Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU