Doğu Perinçek'ten Hz. Muhammed'e ilişkin ifadeleriyle ilgili açıklama: Namuslu insanlar benim dediğimi bir türlü anlar

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek "Kimse doğru anlatılanı yanlış tefsir ederek bir şey kazanamaz" ifadesini kullandı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün yaptıı bir konuşmada Vatan Partisi'nin geldiği nokta ile Hz.Muhammed dönemini karşılaştırmıştı.

Perinçek, "Hz. Muhammed Mekke'de tebliğde bulunduğunda kaç kişi ona biat etti? Hz.Muhammed 1 yılda ancak 40 kişiyi buldu, hiç olmazsa biz 40 bin kişiyi bulduk. Hz. Muhammed'den çok ileri bir noktadayız" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti dahil birçok çevreden tepki alan Perinçek, bugün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in konuya ilişkin açıklamalarının yer aldığı bir haberin fotoğrafını paylaşarak ifadelerini savundu.

Perinçek şunları kaydetti:

Dün bana Diyanetten bir yetkili telefon etti. Dedi ki; “Bizim ne anlattığımız değil nasıl anlaşıldığı önemlidir. Yanlış anlaşıldıysa hata bendedir.” Ben de dedim ki; 'Biz dürüst insanların anlayacağı gibi anlatıyoruz. Namuslu insanlar benim dediğimi bir türlü anlar'

Ne dedim konuşmamda? Hz. Muhammed, Atatürk, büyük davaların önderleriydi. Onlar çok az sayıda insanla mücadeye başladılar, sonra çoğaldılar. Vatan Partisi de bu yoldan gidecek. 

Bunu başka nasıl anlayabilirsiniz? Kimse doğru anlatılanı yanlış tefsir ederek bir şey kazanamaz.

Haklı bir dava çok az insanla başlar, sonra milyonları peşinden sürükler. Bu, Hz. Muhammed’e bir övgü. Korkacak bir şey yok. 

Hz. Muhammed'in örnek gösterilmesi, onu sevenler tarafından ancak alkışlanır.

Burada bir tebliğ-siyaset kıyaslaması yok, anlayana tarih dersi var.

 

 

Ömer Çelik ne demişti?

Ömer Çelik, Perinçek'in ifadelerine ilişkin "Baştan aşağıya yanlış bir söz Doğu Perinçek’in sözü. Bir siyasi partinin kendisini Hz. Peygamber’in tebliği ile mukayese etmesi kadar mantıksız, akıl dışı bir şey sözkonusu olamaz" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU