Romanya, Baykar'dan insansız hava araçları satın alacağını duyurdu

Romanya Savunma Bakanlığı, NATO hedefleri ve askeri bağış planları kapsamında 18 Bayraktar TB2 insansız hava aracının satın alınmasına yönelik ihale sürecini başlatmak için parlamentodan onay talebinde bulunduğunu açıkladı

Fotoğraf: AA

Romanya Savunma Bakanlığı, Türk savunma şirketi Baykar'dan üç adet insansız hava aracı (İHA) ile lojistik desteği vergi hariç tahmini 300 milyon dolar bedelle almayı planladığını açıkladı.

Bakanlık, NATO hedefleri ve askeri bağış planları kapsamında 18 Bayraktar TB2 insansız hava aracının satın alınmasına yönelik ihale sürecini başlatmak için Romanya parlamentosundan onay talebinde bulunduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Onay talebinde bulunulan satın alma süreci finansman olanaklarına bağlı olarak 2022 yılından itibaren başlatılacak" dedi.

2004 yılından bu yana NATO üyesi olan Romanya'nın Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline tepki olarak, GSYH'nin şu anda yüzde 2'si seviyesinde bulunan savunma harcamalarını gelecek yıl yüzde 2.5'ine çıkarmayı planladığını ifade etmişti.

Ukrayna da daha önce TB2 İHA'larını Rusya'ya karşı etkili bir şekilde kullanmıştı. TB2 ayrıca Suriye, Irak, Libya ve Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda da kullanılmıştı.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU