Twitter'ın OnlyFans'le rekabet girişimi suya düştü

Özel ekibin, Twitter sistemlerinin çocuklara yönelik cinsel istismarı doğru bir şekilde tespit edemediğini belirlediği aktarıldı

Sosyal medya devi şu sıralarda Elon Musk'la giriştiği satın alma mücadelesiyle gündemde (Reuters)

Twitter'ın platformdaki yetişkinlere yönelik içerikten para kazanma ve OnlyFans'e rakip olma girişiminin, şirketin çocuklara yönelik cinsel istismar endişelerini giderememesi nedeniyle durdurulduğu ortaya çıktı.

The Verge'ün haberine göre, son günlerde Tesla'nın patronu Elon Musk'la yasal bir mücadele içinde olan Twitter, nisan ayında mikroblog platformundaki yetişkinlere yönelik içerik üreticilerinin OnlyFans gibi ücretli abonelikler sunmasına izin vermeyi düşünüyordu.

Son birkaç yıldır Twitter, platformda içerik üretenlere yönelik ayrıcalıklı özellikleri test ediyor ve kullanıma sunuyor. Bunlar arasında, Clubhouse benzeri ses içerikleri için kullanıcıların dinleyicilerden ücret almasını sağlayan "biletli alanlar" ve kullanıcıların takipçilerine özel, cinsel olmayan içerik aboneliği sunmasına olanak veren "Süper Takipçiler" gibi özellikler yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk duyurulduğunda "Süper Takipçiler" özelliği, Patreon gibi platformlarda kullanılan diğer doğrudan ödeme araçlarıyla, Substack gibi hizmetlerdeki haber bültenleriyle ve OnlyFans'teki içerik satın alma yöntemiyle kıyaslanmıştı.

Twitter, The Independent'a yaptığı açıklamada, "Süper Takipçiler gibi kitle fonlama fırsatlarını keşfetmek, içerik üreticilerinin ve yayıncıların kitleleri tarafından doğrudan desteklenmesine olanak tanıyacak ve kitlelerinin sevdiği içerikleri üretmeyi sürdürmeleri için onları teşvik edecek" ifadelerini kullanmıştı.

Bugünse, The Verge'ün sızdırılan belgelere ve çalışanlarla yapılan görüşmelere dayanarak yürüttüğü bir araştırma, Twitter'ın nisanda "yetişkin içerik üreticilerinin platformda para kazanmasına izin verme kararını, özellikle platformun bunu güvenli ve sorumlu bir şekilde nasıl yapabileceğine odaklanarak test etmek" için 84 kişilik bir "Kırmızı Ekip" kurduğunu ortaya koydu.

YİPK: Yetişkin İçeriklerinden Para Kazanma (ACM: Adult Content Monetization) adı verilen yeni projede yer alan ekibin çeşitli fırsatlar bulduğu bildirildi.

Kullanıcıların kazandığı paranın ne kadarının Twitter tarafından kesinti olarak alınmasının planlandığı netlik kazanmadı ama YİPK üzerinden bol miktarda gelir elde edileceği açıktı.

Örneğin, OnlyFans'in 2021'deki net geliri 1,2 milyar dolardı ve şirket 2022'de 2,5 milyar dolara çıkmayı bekliyor.

Öte yandan, Twitter'ın Kırmızı Ekibi, özellikle platformun sistemlerinin çocuklara yönelik cinsel istismarı ve rıza dışı çıplaklığı tespit etme yeteneğine dair çeşitli riskleri belirledi.

Kırmızı Ekip'in vardığı sonuca göre "Twitter çocuklara yönelik cinsel istismarı ve rıza dışı çıplaklığı doğru bir şekilde tespit edemiyor".

Sosyal medya devinin, platformdaki yetişkinlere yönelik içeriği üretenlerin ve takip edenlerin reşit olup olmadığını doğrulayacak araçlardan yoksun olduğu iddia ediliyor.

Twitter da, "Bizi doğru bir nedenle iş akışını durdurma ve başka bir noktaya öncelik verme kararına getiren, konuyla ilgili devam eden, reflektif diyalog oldu" açıklamasında bulundu.

The Independent, Twitter'la temasa geçti ama henüz yanıt alamadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU