Piste çıkan timsah havalimanında trafiği kitledi

Sürüngenin pistten geçmesini bekleyenler arasında Delta Havayolları yolcuları da vardı

(John Moroney)

Geçen hafta sonu ABD'nin Güney Karolina eyaletinin en işlek havalimanındaki pistte karşıdan karşıya geçerken görülen timsah, uçuşlarda kısa bir gecikmeye neden oldu.

WCBD-TV'nin haberine göre timsah, cumartesi saat 19.00 sularında Charleston Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan uçakların yoluna çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yolcular uçakların birinden timsahı hava aracının penceresinden görebiliyordu. Sürreal anların video görüntüleri sosyal medyada geniş çapta paylaşıldı.

Görünüşe göre havalimanı yetkilileri, uçak havalanmadan önce timsahın taksi yolu üzerinde yürümeye devam etmesine izin verdi.

Timsahı telefonla görüntüleyenler arasında yer alan John Moroney, pilotun Delta uçuşundaki yolcuları timsahtan kaynaklı gecikme hakkında bilgilendirdiğini söyledi.

Nisan ayında yaşanan bir olayda da Florida'ya bağlı Key West'teki ABD Donanması'na ait hava üssünde pistte duran bir timsah hareket etmeyi reddetmiş ve hayvanın çıkarılması için yaban hayatı yetkilileri yardıma çağrılmıştı.

Florida gibi, Güney Karolina ve Charleston Uluslararası Havalimanı'nın çevresindeki bölge de birçok sürüngene ev sahipliği yapıyor, hatta tahminlere göre Güney Karolina'da yaklaşık 100 bin timsah yaşıyor.

Yaban hayatı uzmanları, ilkbahar ve yaz aylarında timsahların üreme mevsimi nedeniyle hareket etme ihtimallerinin daha yüksek olduğunu söylüyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU