Karamollaoğlu: Seçimlere giderken cami cemaatine saldırılar olabilir

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Bir yerde bir hata yapılıyor, hatayı yapana değil İslam'a saldırılıyor. Bu sefer de camiye giden insan bu saldırıyı kendisine yapılmış olarak görüyor ve onun karşısına çıkıyor" diye konuştu

Fotoğraf: Saadet Partisi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu seçimlere gidilirken cami cemaatine yönelik saldırılar olabileceğini dile getirdi.

T24'e konuşan Karamollaoğlu "AKP hükümetinin ciddi yanlışlıkları var. Ama doğrudan doğruya mesul olanları tenkit edeceğinize İslam'a saldırmaya kalkarsanız bundan büyük gaflet olmaz, AKP'nin lehine de daha mükemmel bir hava oluşmaz. En çok şahit olduğum şey bu husus. Benzer olaylar ileride artacak diye endişe ediyorum. Yani belli kesimlerin cami cemaatine yönelik birtakım saldırıları olabilir. Geçmişte yapılanlar olabilir. Bir yerde bir hata yapılıyor, hatayı yapana değil İslam'a saldırılıyor. Bu sefer de camiye giden insan bu saldırıyı kendisine yapılmış olarak görüyor ve onun karşısına çıkıyor. İlerde bu konularda bir provokasyon olmasından korkuyorum" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Toplumun belli kesimlerini rencide edecek şeylere müsaade etmeyiz"

Karamollaoğlu, “endişeli muhafazakârların AKP iktidarı giderse kazanımlarını kaybedecekleri kaygısı taşıdıkları” iddialarına "Sözgelimi başörtüsü konusunda, sözgelimi imam-hatip okulları konusunda adımlara rıza gösteremeyiz, eski hataların tekrarına rıza göstermemiz mümkün değil. Toplumun belli kesimlerini rencide edecek şeylere müsaade etmeyiz. Kadın hakları konusunu sonuna kadar destekleriz ama aynı zamanda biz ailenin toplumun çekirdeği olduğuna ve muhafaza edilmesinin topumun sağlığı yönünden elzem olduğuna inanıyoruz onu da bozacak bir takım girişimler olursa onun da karşısında tavır sergileriz" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına da değinen Karamollaoğlu, "Hellaleşme demek; biz geçmişte bir takın yanlışlar yaptık ya da yapmış olabiliriz. Veyahut bize de bir takım yanlışlık yapılmış olabilir. 'Gelin hep birlikt helalleşelim' diyor. Bu Türkiye'de barış ve huzurun tesisi için önemli" ifadesini kullandı. 

 

Söyleşinin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU