Kusurlu seks oyuncaklarından ayakkabı üretiliyor

Amaç, "seks pozitif" tavrı teşvik etmek

Ayakkabıların şu anda sayede siyah ve beyaz seçenekleri üretiliyor (AP)

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir giyim markası, kusurlu seks oyuncaklarını geri dönüştürerek bunlardan ayakkabı yapıyor.

Rose in Good Faith adlı marka, yetişkinlere yönelik oyuncak endüstrisinin dev ismi Doc Johnson'la işbirliği yaptı.

Plastic Soul (Plastik Ruh) adı verilen serideki ayakkabıların yüzde 15'i, çeşitli kusurlar nedeniyle piyasaya sürülmeyen, yani kullanılmamış seks oyuncaklarından oluşuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geri kalanı ise geri dönüşümü zor olan, petrol bazlı EVA malzemesinden yapılıyor. Bu da ayakkabı serisinin aslında sürdürülebilir bir seçenek olmadığını düşündürüyor.

Üretilen ayakkabılar son modaya uygun tasarlanıyor. Ünlü ayakkabı markası Merrell'in popüler Hydro Moc modeline veya Yeezy's Foam Runners serisine benzediği için eleştiri de topluyor.

Sosyal medya kullanıcılarının birçoğu serinin Yeezy's modeliyle benzerliği nedeniyle olumsuz yorumlar yaptı.

Doc Johnson'ın operasyon müdürü Chad Braverman ise eleştirilere rağmen ortak yarattıkları bu seriyle gurur duyduklarını ifade ediyor.

AP'ye konuşan Braverman, konuyla ilgili düşüncelerini şöyle aktarıyor:

Şahsen bu ayakkabıları seviyorum. Bu yüzden harika bir ürün. Doc Johnson'ı normalde yapmayacağım bir şeye dahil etmenin gerçekten ilginç bir yolu.

1976'da kurulan Doc Johnson, kusurlu seks oyuncaklarında kullanılan temel malzemelerin bir kısmını yeniden kullanıyor ama geri kalanını çöplüklere gönderiyordu.

Braverman, çöpe giden bu malzemelerle ne yapacaklarını artık bulduklarını ve bundan memnun olduklarını söylüyor.

İş adamı ayrıca, bu işe çevrecilik adına değil, moda ve inovasyon aracılığıyla "seks pozitif" tavrı teşvik etmek için başladıklarını dile getiriyor.

Seks pozitif tutum, cinsiyete ve cinselliğe karşı açık, hoşgörülü veya ilerici bir tutuma sahip olmak veya bunu teşvik etmek diye tanımlanıyor.

Rose in Good Faith'in kurucusu David Teitelbaum, "Satışların yüzde 28'i kadınlara gidiyor" diyor:

Burada ilginç bir anlatıya rastlıyoruz. Bence daha derin bir bağlantı var.

Ayakkabılar geçen ay beyaz renkte üretilmeye başlandı. Seri, saniyeler içinde tükenmesini sağlayacak kadar ses getirmese de firmalar işbirliğini sürdürmekten yana.

Teitelbaum'a göre sırada seriye siyah renkte ürünleri de eklemek var.

 

Independent Türkçe, Huffpost, Hypebeast

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU