Kırım'daki Rus askeri tesislerindeki patlamaların arkasında Ukrayna'nın olduğu iddia edildi

CNN'nin, bir hükümet raporuna dayandırdığı haberine göre, Kırım'ın çeşitli noktalarında geçtiğimiz hafta meydana gelen patlamaların arkasında Ukrayna'nın olduğu ileri sürüldü

Fotoğraf: Reuters

Ukrayna'nın, geçen hafta Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ın batı kıyısındaki bir Rus hava üssünde gerçekleşen patlama da dahil olmak üzere, Rus askeri tesislerini sarsan üç patlamanın arkasında olduğu öne sürüldü.

CNN'nin, bir Ukraynalı yetkili tarafından paylaşılan bir hükümet raporuna dayandırdığı habere göre, Kırım'ın çeşitli noktalarında geçtiğimiz hafta meydana gelen patlamaların arkasında Ukrayna'nın olduğu iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN'nin ulaştığı söz konusu raporda Saki Askeri Havaalanı saldırısının, Rus askeri altyapısı için "ağır ancak bir defalık bir kayıp" olarak tanımlandığı ve müteakip saldırıların ise "Ukrayna'nın Kırım'ı hedef almadaki sistematik askeri kabiliyetinin kanıtı" olarak görüldüğü ileri sürüldü.

Saki Askeri Havaalanı'nda 9 Ağustos'ta meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, en az 7 askeri uçak da imha olmuştu.

Rusya bunun bir kaza sonucu olduğunu iddia ederken, Ukraynalı yetkililer şu ana kadar patlamadan sorumlu olduklarını doğrulamayı reddetti. Patlamalara neyin sebep olduğu belirsizliğini koruyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, olayın ardından yaptığı açıklamada, savaşın "Kırım ile başladığını ve Kırım'ın kurtuluşu ile bitmesi gerektiğini" söylemişti.

Öte yandan, yasa dışı ilhak edilen Kırım'da 16 Ağustos'ta bu kez Mayskoy'deki bir mühimmat deposunda ve Gvardeyskoye'deki bir havaalanında bir dizi patlama daha bildirilmişti.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU