ABD, Güney Kore ve Japonya füze savunma sistemleri ile tatbikat yaptı

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, füze ikaz ve balistik füze arama ve izleme tatbikatının 8-14 Ağustos tarihleri arasında Pacific Dragon tatbikatları kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi

Fotoğraf: AA

ABD, Güney Kore ve Japonya, geçmiş yıllarda Kuzey Kore ve Çin'e karşı hazırlık amacıyla yapılan tatbikatları tekrar hayata geçirerek geçen hafta Hawaii açıklarında balistik füze savunma sistemi tatbikatı gerçekleştirdi.

Açıklama Pentagon tarafından yapıldı.

Geçen hafta gerçekleşen tatbikat üç ülkenin 2017'den bu yana gerçekleştirdiği ilk ortak tatbikat olma özelliği taşıyor. Güney Kore ve Japonya arasında ilişkilerin bozulmasının ardından tatbikatlara ara verilmişti.

Güney Kore'nin Mayıs'ta göreve gelen Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol Japonya ile ilişkileri iyileştirme ve Kuzey Kore'ye karşı caydırıcılığı artırmak için ABD ile işbirliğini güçlendireceğini açıklamıştı. İşbirliğini adımları arasında ortak tatbikatlara yeniden başlamak da bulunuyordu.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, füze ikaz ve balistik füze arama ve izleme tatbikatının 8-14 Ağustos tarihleri arasında Pacific Dragon tatbikatları kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, bu tatbikatın üç ülkenin Kuzey Kore'nin oluşturduğu risklere karşılık verme, ortak güvenliği koruma ve uluslararası düzenin kurallarına uyulmasına destek olma konularındaki kararlılıklarını ortaya koyduğu ifadesi yer aldı.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU