Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki 30-40 çeşit üründe süratle indirime gidilecek

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde indirimli ürün satışı için talimat verdiğini söyleyen Erdoğan, "Sen kar amacıyla çalışmayacaksın, sen başa baş çalışacaksın" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin açılış törenine katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Su dünyamızın ve insanlığın en kıymetli kaynaklarından birisidir. Yaşanabilir çevrenin vazgeçilmezi olan su kaynakları kuraklığın önüne geçer. Tüm canlıların hayat kaynağı olan suyun her damlasının değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor" dedi.

"Türkiye gibi kaynakları sınırlı bir ülke için sudan elektrik üretimi sayesinde yurt içinde kalan paranın kalkınma planlarında kullanılması önemlidir" diyen Erdoğan, "Kamunun bu yatırımlarla görevli kuruluşu yanında özel sektörü de hidroelektrik santralleri inşasına yönelttik. Yüksek kapasiteli hidroelektrik santrallerini ülkemize kazandırdık. Yusufeli Barajı da bitme aşamasına gelmiştir. Hidroelektrik potansiyelimizi daha hızlı harekete geçirmek için tarihi bir adım attık. Hidroelektrik üretim kapasitemizi 2 buçuk kat arttırarak 110 milyar kilovatsaate çıkardık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

Bugün dünyada 9. sırada yer aldığımız hidroelektrik gücümüze 34 yeni tesis daha kazandırıyoruz. Kamu-özel sektör işbirliğiyle 34 hidroelektrik santralimiz yıllık 2,3 milyar kilovatsaat enerji üretim kapasitesine sahiptir. Bu santraller ülkemize yıllık 2,7 milyar lira ekonomik fayda sağlayacaktır. Son 20 yılda ülkemize bugün açılışını yapacaklarımızla birlikte 605 yeni hidroelektrik santrali kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizden önce bu sayının sadece 125 olduğunu da hatırlatmak durumundayım. Toplam baraj sayımız 930'u bulmuştur. En kurak mevsimlerde dahi artık susuzluk yaşamıyoruz. Su medeniyettir, suyunuz varsa medenisiniz. Ülkemiz sınırlarını da aşıp denizin altına döşediğimiz borularla Kuzey Kıbrıs'a kadar suyu götürdük. Hem yerleşim birimlerimizi hem arazilerimizi koruduk. 

Ülkemizin en büyük kalkınma projesi GAP'ı hızlandırdık. GAP'ın en büyük adımlarından biri olan 8 barajdan oluşan Silvan Projesini de süratle tamamlayacağız. Projenin ana yapısı olan ve ülkemizin Atatürk Barajı'ndan sonraki 2. büyük eseri olacak Silvan Projesi yakında faaliyette olacak. Proje kapsamındaki diğer barajları da hızla inşa ederek toplamda 2 milyon 350 bin dekar araziyi sulayacak bu projeyi ülkemize kazandırmakta kararlıyız. Neresinden bakarsanız bakın, ülkemizin sınırlı su kaynaklarını en verimli kullanacak projeleri yapmaktayız. Bu yatırımların değeri daha iyi anlaşılacaktır.

"30 çeşit üründe indirime gidilecek"

"Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, talimatı aldılar, bundan böyle koyun, kuzu etinden yüzde 25 indirim bunu başlattık" diyen Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi'ne ait marketlerde de bazı ürünlerde indirim olacağını bildirdi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'yla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle onların da satışına başlayacağız. Ülkemizin her yerinde malum koyun-kuzu geçerli değil. Karadeniz'de daha çok büyükbaş makbuldür. Bu piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek. 1300 tane Tarım Kredi Kooperatifi'nin marketi var. Tarım Kredi'nin diğer ürünlerinde de, şeker, ayçiçek yağ, 30-40 çeşit ürünlerde de süratle indirime gidecek. Talimatımız şu, kar amacıyla çalışmayacaksın, vatandaşımı koruyacaksın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU