PlayStation: İnsanlar dışarı çıktığı için PS5'le daha az oynuyor

(Unsplash)

Sony, insanlar dışarı çıktığı için PlayStation 5 konsollarının eskisi kadar çok kullanılmadığını açıkladı.

Pandemi sırasında PS5 muhtemelen dünyanın en çok rağbet gören cihazıydı. Yoğun talep ve arzla ilgili sorunlar, konsol için gelişen bir pazar olduğu anlamına geliyordu, bu da yeniden satış fiyatlarının fırlamasına ve kişilerin konsolları bulmak için büyük arayışlara girmesine yol açtı.

Fakat PlayStation tarafından açıklanan son sonuçlara göre, kısıtlamalar gevşedikçe insanlar bu konsollarla daha az oynamaya başladı.

Şirket, son çeyrek sonuçlarına göre bu yaz toplam oyun süresinin yüzde 15 düştüğünü açıkladı. Haziranda bir önceki aya kıyasla yüzde 3'lük bir artışla hafif bir iyileşme kaydedildi fakat bu oran Haziran 2021'e kıyasla yine de yüzde 10'luk bir düşüşe işaret ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket sonuçlarda bunun "beklediklerinden çok daha düşük bir etkileşim seviyesi" olduğunu belirtti.

Bir bütün olarak oyun pazarının eskisi kadar hızlı büyümeyi durdurduğunu çünkü Kovid-19 enfeksiyonları düştükçe "kullanıcıların dışarı çıkma fırsatlarının arttığını" açıkladı.

Şirket, bir dizi yeni oyun ve daha fazla konsolun satışa sunulmasının beklendiği yılın ikinci yarısında etkileşimi artırmayı hedeflediğini belirtti.

Sony, yıl içinde hala 18 milyon konsol satmayı beklediğini, bu sayının gerçekte mevcut olan PS5'lerin miktarıyla sınırlı olacağını söyledi.

Fakat tedarikçiler karantina dönemlerini atlattıkça ve parçaların tedarikini iyileştirdikçe bu sorun da hafifleyecektir.

PlayStation, yıl sonuna kadar Noel sezonu için daha fazla konsolun satışa sunulmasını umduğunu söyledi.

Sony ayrıca, yeni oyunlar çıkarmaya başlaması beklenen ve böylece daha fazla kişiyi konsollarda daha fazla zaman geçirmeye teşvik edebilecek birkaç geliştirici satın aldığını da belirtti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU