Mersin'de HDP'li isimlere gözaltı

"Temizleme" ismi verilen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: AA

Mersin'de PKK’ya yönelik "temizleme” ismi verilen operasyonda aralarında HDP İl Başkanı Bedriye Kuş'un da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Mersin’de emniyet, “sosyal medya üzerinden terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini, yapılarını ve mensuplarını övücü paylaşımlar yapıldığı" iddiasıyla operasyon yaptı.

Türkiye’nin terör örgütü olarak tanıdığı YPG ile Maoist Komünist Partisi (MKP) destekleyici paylaşımların da yapıldığı saptanan çalışmalarda zanlıların kimlikleri tespit edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aralarında HDP İl Başkanı Bedriye Kuş ve Akdeniz Belediyesinin HDP'li Meclis üyeleri Nevzat Baran, Ali Tanrıverdi, Nuriye Aslan ve Mehmet Bitkin'in de bulunduğu 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Zanlıların adreslerine şafak vakti "Temizleme" adı verilen operasyon düzenlendi. Eş zamanlı baskınlarda bazı adreslere koçbaşı kullanılarak girildi.

Dron destekli operasyona yaklaşık 500 polis katıldı.

Özel harekat polisleri, operasyon yapılan bölgelerdeki sokakların giriş ve çıkışlarında uzun namlulu silahlarla önlem aldı.

Operasyonda, HDP İl Başkanı Kuş ve Akdeniz Belediyesinin HDP'li Meclis üyeleri Baran, Tanrıverdi, Aslan ve Bitkin'in de aralarında bulunduğu 21 şüpheli gözaltına alındı.
 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU