Köstebek iddiası... Hablemitoğlu suikastının zanlısı Bozkır Türkiye'ye getirilmeden önce dosyanın firari şüphelisi Göktaş şirketlerini devretti

Operasyonun yapıldığı gün firar eden Göktaş, MİT tarafından ele geçirilen Gökhan Nuri Bozkır Türkiye'ye gelmeden hemen önce şirketlerini devretti. Bu iki gelişme, 'köstebek' iddiasını güçlendiriyor

Necip Habletmitoğlu (solda), AK Parti iktidarının başlamasından hemen sonra 18 Aralık 2002'de suikast sonucu öldürüldü. Suikast soruşturmasında hakkında gözaltı kararı olan emekli albay Levent Göktaş (sağda) firari / Kolaj: Independent Türkçe

Necip Hablemitoğlu FETÖ'nün devlet içerisindeki kadrolaşmalarını anlatan Köstebek isimli kitabını yayınlayamadan öldürülmüştü. MİT uzunca süredir bu suikastın zanlılarından olan Nuri Gökhan Bozkır'ın izini sürüyordu. İstihbaratımızın bu kişinin Ukrayna'da saklandığını tespit etti. Bu kişi Hablemitoğlu cinayetinin zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ocak'ta katıldığı bir canlı yayında, 2002 yılında suikast sonucu öldürülen akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlısı Gökhan Nuri Bozkır'ın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Türkiye'ye getirildiğini bu sözlerle duyurdu.

Elleri kelepçeli olarak fotoğrafı servis edilen Bozkır, 8 Şubat'ta tutuklanarak cezaevine konuldu. Bozkır'ın yanı sıra, Aydın Köstem ile özel kuvvetlerde görevli emekli asker Mehmet Narin de tutuklananlar arasındaydı. 

Geçen haziran ayında ise Hablemitoğlu suikastıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyon yapıldı. Bu operasyonda, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ile Fikret Emek de tutuklananlar arasında yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Operasyondan hemen önce firar etti

İkinci dalga operasyonda en dikkat çeken isim, Ergenekon davası sürecinde 5 yıl hapis yatan eski bordo bereli emekli albay Levent Göktaş oldu.

Bir dönem MİT'in başına geçeceği ileri sürülen ve kamuoyunun yakından tanıdığı Göktaş, Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olmakla suçlanıyor. 

Operasyondan haberdar olan ve firar eden Göktaş'ın izine önce Antalya'da daha sonra da İstanbul'da rastlandı ama bulunamadı. Göktaş yaklaşık 1,5 aydır firari.

Bozkır getirilmeden ve tutuklanmadan önce şirketlerini devretti

Hablemitoğlu suikastıyla ilgili ikinci dalga operasyondan haberdar olduktan sonra kayıplara karışan Göktaş'ın, Gökhan Nuri Bozkır'ın Türkiye'ye getirilmesinden hemen önce, sahibi veya ortağı olduğu şirketlerdeki paylarını devrettiği ortaya çıktı.  
 

WhatsApp Image 2022-07-23 at 15.44.06.jpeg
K.D. 1 milyon 500 bin lira karşılığında MLG Teknoloji şirketinin tek pay sahibi oldu / Görsel: Independent Türkçe


Firari şüpheli Göktaş, Erdoğan'ın MİT tarafından Bozkır'ın Türkiye'ye getirildiğini duyurduğu 27 Ocak'tan hemen önce, 8 Aralık 2021'de sahibi olduğu MLG Teknoloji A.Ş.'nin yönetim kurulu üyeliğini ve başkanlığı görevini bıraktı. Bu göreve, K.D. geldi. K.D. aynı zamanda 1 milyon 500 bin lira karşılığında şirketin tek pay sahibi oldu. 
 

WhatsApp Image 2022-07-23 at 15.44.06 (1).jpeg
Göktaş, MLG Bilişim'deki görevini bıraktı yerine N.M. getirildi / Görsel: Independent Türkçe


Göktaş'ın sahibi olduğu bir diğer şirket olan MLG Bilişim A.Ş.'de de benzer bir devir süreci yaşandı. Göktaş, Bozkır'ın Türkiye'ye getirilmesinden 4 gün sonra ise MLG Bilişim'deki yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevini bıraktı. Şirketin temsilcisi N.M. oldu.
 

WhatsApp Image 2022-07-23 at 15.44.05.jpeg
Göktaş, İsminin baş harflerinden oluşan MLG Bilişim şirketindeki paylarını 25 bin lira karşılığında devretti / Görsel: Independent Türkçe


Göktaş, MLG Bilişim'deki görevlerini bıraktığı tarihte ayrıca, şirketteki payını 25 bin lira karşılığında E.Ö.'ye sattı. 

Bozkır tutuklandıktan sonra şirketleri ve paylarını geri aldı

Gökhan Nuri Bozkır'ın tutuklanmasından hemen sonra Göktaş'ın, şirketlerindeki görevlerine geri dönmesi ve paylarını geri alması dikkat çekti.

'Köstebek' mi var?

Göktaş'ın Hablemitoğlu suikastıyla ilgili ikinci dalga operasyondan haberdar olup firar etmesi ve Gökhan Nuri Bozkır'ın Türkiye'ye getirilmesi sürecinde şirketlerini devretmesi, kendisine bilgi sızdırıldığı yönündeki 'köstebek' iddiasını güçlendiriyor. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU