İmamoğlu: Bu şahane ülke artık ehil eller tarafından yönetilmiyor

"Bizi yönetenler çözüm üretemedikleri gibi, işsizliği, açılığı, sefaleti görmezden geliyor, vatandaşın sesine kulaklarını tıkıyorlar"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İstanbul Halk Ekmek'in (İHE) dördüncü fabrikası "Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası", CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle açıldı. Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ne acıdır ki ciddi bir yönetim krizi yaşıyoruz. Bu şahane ülke artık ehil eller tarafından yönetilmiyor. Hepimiz her geçen gün fakirleşiyoruz. Türkiye ve İstanbul'da resmi gıda enflasyonu yüzde 90'ın üzerine çıkmış durumda. Her şey özellikle de temel yiyeceklerimiz ateş pahası. Bizi yönetenler çözüm üretemedikleri gibi, işsizliği, açılığı, sefaleti görmezden geliyor, vatandaşın sesine kulaklarını tıkıyorlar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İHE bünyesinde faaliyet gösterecek, "Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası"nın açılışı, Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törene, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, eski İBB başkanlarından Nurettin Sözen ve fabrikaya adı verilen eski belediye başkanlarından Ahmet İsvan'ın ailesi katıldı.

"Biz hem demokrat hem sosyal adaletçi ve hem de yatırımcı bir belediyeyiz"

"Bugün, kendi alanında Türkiye'nin en büyük tesisi olan Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikamızın açılış töreni için bir aradayız" diyen İmamoğlu, "Dün İstanbul'un eşsiz hazinelerinden biri olan Yerebatan Sarnıcı Müzemizi, tarihin en kapsamlı restorasyon çalışmasının ardından yenileyerek halkımızın ziyaretine tekrar açmanın mutluluğunu yaşamıştık. Akşam saatlerinde düzenlediğimiz o açılışta, dün itibariyle başlattığımız '150 günde 150 Proje' adlı açılışlar, temel atmalar maratonumuzdan da bahsetmiştim. Bahsettiğim projeler maratonunun ikinci günündeyiz. Biz hem demokrat hem sosyal adaletçi ve hem de yatırımcı bir belediyeyiz" dedi.

Bütçenin yüzde 42'si yatırımlara ayrıldı

Milletin tek kuruşunu asla israf etmeden, yıllarca ihmal edilmiş sorunların çözümüne odaklandıklrını ve ihanete son verecek kalıcı adımlar attıklarını söyleyen İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2022 yılı bütçesinin yüzde 42'sini yatırımlara ayırdıklarını belirtti.

ekmek.jpg
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile beraberindekiler açılışın ardından bölüştükleri ekmeği zeytin, peynir ile yediler / Fotoğraf: ANKA

 

"Önceki dönemin Halk Ekmek genel müdüründen teşekkür telefonu aldım"

En zor anında halkın yanında olma sorumluluğunu asla unutmadıklarını ifade eden Ekrem İmamoğlu, belediye giderlerinin yüzde 9,4'ünü ihtiyaç sahibi vatandaşlar destek olmak için kullandıklarını söyledi.

Önümüzdeki 150 günde İstanbul'a değer katacak 150 projenin açılışlarını yapacaklarını ve temellerini atacaklarını belirten İmamoğlu, "Çünkü, bizim bu millete sözümüz var. Sizlere biraz yoracağız. Sizleri yanımızda görmek istiyoruz. Önceki dönemin Halk Ekmek genel müdüründen teşekkür telefonu aldım çok mutlu oldum. Bu tesisin önemini yönetime anlatamadığını söyledi. Nevşehir'den bilet bulamadığı için gelemediğini ifade etti. Kendisine bu tesisi akıl ettiği için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Yardımlar hak temelli yapılıyor"

Adil, yeşil ve yaratıcı bir İstanbul vizyonuyla hizmet verdiklerini, 16 milyon vatandaşın hiçbirini diğerinden ayırmadıklarını dile getiren İBB Başkanı İmamoğlu, 'Adil İstanbul' vizyonlarının öznesinin insan olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Bize oy veren değil bu ülkede yaşayan herkes. Yüzbinlerce çocuğumuzun süte ücretsiz ulaşması bu yüzden bizim için çok önemli. Binlerce aileye nakit desteği ve alışveriş yardımı vermek, üniversite öğrencimize karşılıksız eğitim desteği sunmak, ilkokul çağındaki çocuklarımıza tablet dağıtmak, yardım kolilerimizle, yeni doğan paketlerimizle hep ihtiyacı olanın, zorda kalanın yanında olmak, yetime, öksüze, engelliye, canı gönülden hizmet etmek, karşılık beklemeksizin bedel istemezsizin onlara bir diyet borcu hissi vermeksizin bunların hepsi bizim önceliğimiz. Çünkü son 3 yıldır, bu şehirde sosyal adalet ve sosyal yardımlar hak temelli yapılıyor

Ahmet İsvan'ı andı: Halkçı belediyecilik örneği sergilemiş

Konuşmasında açılışı yapılan tesise ismini veren eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet İsvan'ı anan İmamoğlu, "Çünkü onun adaletli, eşitlikçi yönetimi, demokrat kişiliği bizim en büyük ilham kaynaklarımızdan biri. Merhum başkan bu şehirde yaşayan kimseyi ayırt etmemiş. Gecekondu bölgelerine hizmet götürmüş, şehri çocuk parklarıyla donatmış. Halkın arsalarını halka geri vermek için çetin mücadeleler vermiş. Kısaca son derece güçlü ‘halkçı belediyecilik' örneği sergilemiş. Bu şehrin insanı daha ucuza daha ekonomik fiyata ekmek yiyebilsin diye 1977'de Halk Ekmek'i de kurmuş. Ama ne yazık ki bu ülke, bu değerli başkana iyi davranmamış. 80 darbesinden sonra da diktaya, baskıcı yönetime karşı olduğu için yargılanmış ve hapis yatmış. Peki bugün, onu hapse gönderenlerin adını sanını bilen var mı? Tabii ki hayır. Ama Ahmet İsvan ismi İstanbul'a kattığı eserlerde, bugün burada açtığımız fabrikamızda ve daha birçok tesisle yaşamaya devam ediyor" dedi.

"Bizi yönetenler açılığı, sefaleti görmezden geliyor"

Ülkede ciddi bir yönetim krizi yaşandığını ileri süren Ekrem İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu şahane ülke artık ehil eller tarafından yönetilmiyor. Hepimiz her geçen gün fakirleşiyoruz Türkiye ve İstanbul'da resmi gıda enflasyonu yüzde 90'ın üzerine çıkmış durumda. Her şey özellikle de temel yiyeceklerimiz ateş pahası. Bizi yönetenler çözüm üretemedikleri gibi, işsizliği, açılığı, sefaleti görmezden geliyor, vatandaşın sesine kulaklarını tıkıyorlar. Çaresizliklerini de bize ve bizim İstanbul'a yaptığımız hizmetlere saldırarak kapatmaya çalışıyorlar. Peki bu durum karşısında karamsarlığa, umutsuzluğa kapılıyor muyuz? Elbette ki hayır. İstanbul'da yüzüme bakanlar, karamsar olmadığımı, umutsuz olmadığımı görüyordur. Bu şehir için, 16 milyon için hizmet üretmeye, efektif çözümler getirmeye devam ediyoruz

"110 milyon euroluk yatırım"

Açılışı yapılan fabrikanın İstanbul Hak Ekmek'in dördüncü fabrikası olduğunu belirten İmamoğlu, fabrikanın yapımının daha önceden planlandığını ancak sadece planlama aşamasında kaldığını ve 2019'a kadar sadece yüzde 1'inin tamamlandığını ifade ederek, "Biz elimizi hızla projeye atarak, içindeki makine parkuruyla birlikte 110 milyon euroluk yatırım yaptık. Kısa bir sürede hizmete hazır hale getirdik. Ve ne mutlu ki bugün 16 milyon İstanbullunun hizmetine açıyoruz" dedi.

İmamoğlu, bu yatırımla birlikte günde yaklaşık 1 milyon 500 adet ekmeğin halka sunulacağını, ayrıca fabrikadaki ikinci üretim hattında günlük bir milyon adet paketli Akdeniz ekmeği üretildiğini, üçüncü hatta ise 200-250 bin adete yakın farklı gramajlarda ve farklı tiplerde tost ekmeği, hamburger ekmeği veya yuvarlak ekmek üretimi yapıldığını sözlerine ekledi.

"2023 yılına girdiğimizde vites artıracağız"

2023 yılında vites artıracaklarını, hizmet ve projelerini katlayarak daha da büyüteceklerini ifade eden Ekrem İmamoğlu, "Bu kadim şehre ve aziz millete sahipsiz olmadıklarını göstermeye devam edeceğiz. Bu şehrin gençlerine, çocuklarına, annelerine ve kimsesizlerine umut olmaya devam edeceğiz. Önümüze ne denli engel çıkarılırsa çıkarılsın. Ne denli tuhaf icatlar çıkarılırsa çıkarılsın. Yılmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Daha büyük bir azimle 16 milyon için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Açılışa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkür eden İmamoğlu, "Genel Başkanım, biz bundan sonraki birçok açılışımı sizle yapmak istiyorum. Vaktinizin büyük kısmını İstanbul'a ayırmanızı istiyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, bölüştükleri ekmeği yediler

Açılışın ardından tesisi gezen CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu ile beraberindekiler bölüştükleri ekmeği zeytin, peynir ile yediler.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU