Sezgin Baran Korkmaz'ın lüks yatı: Dünyanın en büyükleri arasında, kara parayla alındı, Lübnan'da el konuldu, açık arttırmayla satıldı

Denize indirilmesi, Türkiye'nin resmi haber ajansı tarafından duyurulan bu lüks yatın peşinde olan ABD polisi onu Lübnan'da buldu, el koydu ve sattı. Ultra lüks yat, dünyanın en büyük ilk bin 500 yatı arasında

46,2 metrelik yatın ağırlığı 498 ton. Lübnan'da el konulan yat ABD mahkemesi tarafından açık arttırmayla 10.11 milyon dolara satıldı / Fotoğraf: Fraser

Kaçakçılık ve kara para aklama suçları işlemek suçlarından Avusturya tarafından ABD'ye iade edilen Sezgin Baran Korkmaz'ın Utah eyaletindeki dosyasına lüks yatı da girdi.

Bu dosyada Korkmaz'ın Türkiye ve Lüksemburg'daki banka hesapları aracılığıyla 133 milyon dolardan fazla kara parayı akladığına ilişkin deliller bulunuyor.

İddialardan biri de Korkmaz'ın diğer suç ortaklarıyla birlikte ABD hazinesini 1 milyar dolar zarara uğratmakla ilgili.

Savcılık, Korkmaz ve ortaklarının, biyoyakıt kaçakçılığından elde ettiği gelirleri Türkiye'de otel ve gayrimenkullere yatırdığını belirtiyor.

Kara parayla alınanlardan biri de lüks bir yat.

 

SBK yat fraser
Fotoğraf: Fraser

 

Yatın ismi Quenn Anne.

2013 yılında Gentech tarafından inşa edilen yat, 2018'de tadilata alındı.

Tadilattan çıktığında üzerinde artık bir helikopter pisti vardı.

Hem ana güverteye hem de üst güverteye sahip bu lüks yatta jakuzi de var ve hızı 16 knota kadar ulaşabiliyor.

Yatın iç tasarımı, iç mimar Ales Bratina tarafından yapıldı.

46,2 metre uzunluktaki bu yat, 498 ton ağırlığa sahip.

Queen Anne, kayıtlara göre dünyanın en büyük ilk bin 500 yatı arasında.

 

yat sbk 2.JPG
Fotoğraf: Fraser

 

Yat, Antalya Serbest Bölge'de inşa edildikten sonra Anadolu Ajansı konuyu haberleştirmiş ve "ABD'li bir işadamı için yapılan 'Queen Anne' isimli ultra lüks yat denize indirildi" demişti.

Kara para aklama araçlarından biri yapıldığı iddia edilen bu yat, ABD polisi tarafından gözlem altındaydı.

Temmuz 2021'de Lübnan'da olduğu anlaşılan yat, ABD ve Lübnan makamlarının koordinasyonuyla ele geçirildi. Yat, yargıç denetimindeki bir açık arttırmayla 10,11 milyon dolara satıldı. Kıbrıs'tan biri satın aldı yatı.

Türkiye'nin bir dönem en çok konuştuğu, ismi ve yaptıkları gündemi belirleyen Korkmaz'ın kara parayla alındığı öne sürülen bu lüks yatı şimdi yeni sahiplerinin pahalı bir oyuncağı olarak İtalya'daki marinalar arasında dolaşıyor. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU