New York'ta plajda yatan adamı temizlik aracı ezdi

Adam pazartesi sabahının erken saatlerinde öldürüldü

Coney Adası'ndaki yeni eğlence trenleri (AP)

Coney Adası'nda plajda yatan bir adam, şehirdeki bir Park ve Bahçeler Departmanı aracının onu ezmesi sonucu hayatını kaybetti.

New York Polis Departmanı'na göre, 47 yaşındaki adam pazartesi sabahı saat 03:00'ten hemen önce, belediyenin Ford F-250 model kamyoneti onu sahilde ezdiğinde öldürüldü.

Polis tarafından kimliği henüz belirlenemeyen adamın olay yerinde öldüğü açıklandı. NBC News'un haberine göre, belediye aracının sürücüsü yetkililer gelene kadar kaza yerinde kaldı.

New York Belediyesi, sabah plaj ziyaretçileri gelmeden önce çöplerin kaldırıldığından emin olmak için geceleri rutin olarak plaj temizliği yapıyor.

New York Parklar Departmanı, NBC News'e yaptığı açıklamada, yaşananı "korkunç bir trajedi" diye niteledi ve "olaya dair iç soruşturma başlattıklarını" doğruladı.

Bazı New York plajlarında çadır kurmak yasak olsa da New York yasalarına göre plajda uyumak açık bir şekilde yasaklanmış değil gibi görünüyor. Eyalet yasalarına göre plajlar, Anma Günü hafta sonuyla eylül ortası arasında 10:00-18:00 saatleri arasında açık. Bu yılki plaj sezonu 11 Eylül'de sona eriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Plaja gidenlerin, bir cankurtaranın bulunmadığı herhangi bir saatte yüzmesi yasaktır ve en azından Coney Adası plajı ve sahil şeridinde her gün 21:00-06:00 arasında plajdan uzak durmaları gerekir.

Kamyonetin ezmesiyle ölen adamın evsiz olup olmadığı bilinmese de New York'ta sokakta yaşayanların sayısının giderek arttığı bir sır değil. Evsiz bireyler ve ailelere yardım eden bir savunma ve doğrudan hizmet örgütü olan Evsizler Koalisyonu, son yıllarda "New York'taki evsizliğin 1930'lardaki Büyük Buhran'dan bu yana en yüksek seviyelere ulaştığını" bildirdi ve Mart 2022 itibarıyla kentte 48 bin 524 evsiz olduğunu belirtti.

Evsizlik kısmen New York'un kötü şöhretli yüksek kiralarından kaynaklanıyor ve kiralar son bir yıldır artmaya devam ediyor. Yüksek kiralar ekonominin pandemi nedeniyle aksamasını takip eden yavaş ekonomik toparlanma ve ardından son bir yıldır artan enflasyonla daha da kötüleşti.

Haziranda, Manhattan'daki ortalama aylık kira 5 bin doları aştı. Bölgenin medyan kira seviyesi aynı ayda 4 bin doların üzerine çıktı.

City Limits tarafından yayımlanan verilere göre sığınma evlerindeki bireylerin sayısı, 14 Temmuz itibarıyla 45 binden 50 binin üzerine çıkarak son birkaç ayda istikrarlı bir şekilde arttı. Sığınma evi hizmetlerinden yararlanmamayı seçenler genellikle sokakta, parklarda, metro istasyonlarında veya muhtemelen plajlarda kalıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU