Google, Uvalde'deki silahlı okul saldırısı kurbanının eserini sergiliyor

Ailesi, Alithia Haven Ramirez'in Paris'te sanat okumak istediğini söyledi

Google'ın çocuklar için yıllık çizim yarışmasına Alithia Haven Ramirez'in gönderdiği bir resim (Google)

Uvalde'deki silahlı okul saldırısının kurbanının sanat eseri, Google tarafından Robb İlkokulu öğrencisine adanmış bir sayfayla onurlandırıldı.

10 yaşındaki Alithia Haven Ramirez, 19 Mayıs'ta ABD'nin Teksas eyaletinin Uvalde kentindeki Robb İlkokulu'nda meydana gelen kitlesel silahlı saldırının 21 kurbanı arasındaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ölümünden önce Alithia, okul çağındaki çocuklara sanat eserlerini arama motorunun ana sayfasında sergileme şansı veren Google'ın, çocuklar için her yıl düzenlediği Google için Doodle adlı resim yarışmasına katılmıştı.

Şirket geçen hafta, Alithia'nın anısına kendisi ve katliam sırasında öldürülen sınıf arkadaşları için özel bir sayfa yayımladı.

Fox7 Austin'in cumartesi günkü haberine göre bir Google sözcüsü, eski öğrencinin hikayesinin ve sanatının şirketi "derinden etkilediğini" ve Google'ın "ailenin Alithia'nın eşsiz yeteneklerini paylaşma talebini onurlandırmak istediğini" söyledi.
 

Ramirez
10 yaşındaki Alithia Ramirez'in, Teksas'ın Uvalde kentindeki Robb İlköğretim Okulu'ndaki katliamda öldürülen 19 çocuktan biri olduğu Facebook'taki aile üyeleri tarafından salı günü doğrulandı (Facebook)


Alithia'ya ithaf edilen sayfada yer alan bir mesajda, "En derin taziyelerimiz kurbanların ailelerine, arkadaşlarına ve Teksas'taki Uvalde topluluğuna" yazıyor.

Alithia Ramirez, 2022 Google için Doodle sunumunda, dünyaya sanatını ve yapabileceği her şeyi gösterme arzusunu anlattı. Alithia'nın bu dileklerini ve mirasını onurlandırmaya kararlıyız.

Açıklama şöyle devam ediyor:

Hikayesi ve sanatı bizi derinden etkiledi; ailesinin, anlamsız şiddet sonucunda çok trajik bir şekilde aramızdan alınan eşsiz yeteneklerini paylaşma talebini onurlandırmak istedik.

Alithia'ya atfedilen ve çizimin altında gösterilen alıntıda şöyle yazıyor:

Dünyanın sanatımı görmesini ve dünyaya neler yapabileceğimi göstermeyi istiyorum, insanların sanata olan tutkumu gördüklerinde mutlu olmalarını istiyorum.
 

Ramirez'in eseri
Alithia Haven Ramirez'in çizimi (Google)


KXAN'ın haberine göre, ölüm ilanında Alithia'nın ailesi onu "Paris'te güzel sanatlar okuluna gitmeyi hayal eden zeki, yetenekli, güvenilir, son derece sevgi dolu genç bir kadın" olarak tanımlıyor.

Ölenler arasında iki öğretmen de vardı. Kurbanların geri kalanı 4. sınıf öğrencileriydi.

Uvalde'deki polisin müdahalesine ilişkin pazar günü yayımlanan bir raporda, "müdahale ekiplerinin faal silahlı saldırgan eğitimlerine bağlı kalmadığı ve saldırı sırasında masum hayatları kurtarmayı kendi güvenliklerinin önüne koymadığı" belirtildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU