Can Ataklı: Geldik ikinci Temmuz'a şaha falan kalkmadık

“Belki Süleyman Bey bir açıklama getirir bu sözlerine, tabii altından kalkabileceğini düşünüyorsa”

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, hükümetten isimlerin Türkiye ekonomisine dair yorumlarını hatırlattığı köşe yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi.

Ataklı, bugünkü köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin geçen sene aralık ayında kullandığı ifadeleri hatırlattı:

Önce maliye bakanı Nureddin Nebati altından kalkamayacağı bir söz söylemişti. Nebati 21 Aralık 2021 tarihinde katıldığı televizyon programında “heyecanlanıyorum, şöyle bir uyusak da 6 ay sonra uyansak çok farklı noktalara gideceğiz” demişti. Haziran ayı sonuna 6 ay doldu. Nebati’nin sözlerinde gerçek payı var tabii, Türkiye gerçekten farklı noktalara gitti, ama bakanın sandığı gibi iyiye değil kötüye gidiş oldu bu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Benzer türde 'altından kalkamayacağı' bir sözü de Süleyman Soylu söylemişti geçen yılın haziran ayının 5’inde Afyon’un Sinanpaşa ilçesinde” diyen Ataklı, İçişleri Bakanı’nın şu sözlerini hatırlattı:

Önümüzde güzel günler geliyor, hep birlikte sabrettik, inşallah bu salgını hep beraber azalttık. İnşallah salgını tamamen ortadan kaldırma konusunda aşılar da peyderpey geliyor. Size bir şey söyleyeyim, başkaları çok çatlayacak, kıskanacaklar. Görecekseniz temmuz ayından itibaren ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak, öyle bir sıçrayacak ve büyüyecek ki etrafımızdaki Almanya’sı, Fransa’sı, İngiltere’si, İtalya’sı ve hele o her şeye burnunu sokan ABD’si de çatlayacak, patlayacak.

Ataklı, “Yazı bu kadar. Söyleyecek sözü olan var mı? Belki Süleyman Bey bir açıklama getirir bu sözlerine, tabii altından kalkabileceğini düşünüyorsa” ifadelerini kullandı.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU