ABD'den VOA Türkçe ve DW'nin erişimini engelleme kararına tepki

"Özgür basın, güçlü bir demokrasi için şarttır"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, DW Türkçe ile Amerika'nın Sesi'ne yönelik engelleme karasrına tepki göterdi / Fotoğraf: Reuters

Lisans başvurusu yapmadıkları gerekçesiyle Deutsche Welle (DW) Türkçe ve Amerika'nın Sesi'nin (VOA) Türkiye'deki erişimlerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) istemi üzerine mahkeme kararıyla kısıtlama getirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Deutsche Welle Türkçe ile Amerika'nın Sesi'nin internet sitelerine, lisans başvurularını yapmadıkları gerekçesiyle erişim engeli kararı verilmesine tepki gösterdi.

Price, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

RTÜK'ün, Türkiye'de ifade özgürlüğü ve medya özgürlüğü üzerindeki hükümet kontrolünü daha da arttırarak VOA Türkçe ve DW'nin web sitelerine erişimi engelleme kararından dolayı üzgünüz. Özgür basın, güçlü bir demokrasi için şarttır

RTÜK, erişim engeli getirilen DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi siteleriyle ilgili, "Yasal süre sonunda RTÜK’e herhangi bir başvurunun yapılmadığının görülmesi üzerine yayın lisansı olmadan yayın hizmetine devam edilen internet siteleri için yargı süreci başlatılarak erişim engeli talep edilmek zorunda kalınmıştır" açıklaması yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU