Akif Beki: Serdar Ortaç'ı rahat ettiren düzen

“Artık nasıl el üstünde tutuyor, kredi mredilerini erteleyerek nasıl rahat ettiriyorlarsa çalışmasına gerek kalmıyor”

Fotoğraf: YouTube

Karar yazarı Akif Beki, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerinden birisi olduğu iddia edilen “müzik yasağını” destekleyen şarkıcı Serdar Ortaç’a tepki gösterdi.

Kovid-19 salgını ile ilgili alınan tüm tedbirler kaldırılırken gece yarısından sonra getirilen müzik yasağının tamamen kaldırılması yerine saat 01.00'e çekilmesi müzik dünyası tepki göstermeye devam ediyor. Serdar Ortaç, geçen günlerde "Her şeye baş kaldırmaya gerek yok. 22.00'de çıkıp, 00.00'da sahneden inebiliriz. Yeter yani. İki saat yeterli bence"  şeklindeki açıklaması ile yasağa destek verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugünkü köşe yazısında Serdar Ortaç’ı bu ifadeleri dolayısıyla eleştiren Beki, şunları yazdı:

Bütün müzik dünyası, iktidara dost sanatçılar bile müzik yasağına tepki gösteriyor. Salgın tedbirlerinin ağır darbe vurduğu eğlence sektörü, zorda. Ve bu anlamsız yasağın uzaması, hayatı müzisyenler için daha da zorlaştırıyor. Tek istisnası, Serdar Ortaç. O, müzik yasağını eleştirenlere tepkili.

Şu çıkışı, başka bir şarkıcıdan duymadım: “Her şeye baş kaldırmaya gerek yok, 22.00’de çıkıp, 00.00’da sahneden inebiliriz.”

Kamu bankalarına borcu çok diye biliniyor, kendi beyanları da var. Fakat anlaşılan paradan yana sıkıntısı yok. “Öde” diye “Koskoca Serdar Ortaç”ın kapısına dayanacak değiller tabii. Artık nasıl el üstünde tutuyor, kredi mredilerini erteleyerek nasıl rahat ettiriyorlarsa çalışmasına gerek kalmıyor. Sahneye çıkmak zorunda olan batık, borç harç içinde bir şarkıcı, böyle lakayt konuşabilir mi yoksa!

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU