Kılıçdaroğlu, emekli Tümamiral Kutluk'u ziyaret etti: Zalimin değil mağdurun yanındayız

Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz kumpas davasında yaklaşık 4 yıl tutuklu olarak yargılanan ve daha sonra beraat eden emekli Tümamiral Deniz Kutluk'u ziyaretinin ardından açıklama yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz kumpas davası kapsamında tutuklanan, dört yıla yakın süre Silivri Cezaevi'nde tutuklu olarak yargılandıktan sonra beraat eden emekli Tümamiral Deniz Kutluk'u, Ankara Çankaya'daki evinde ziyaret etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, kumpas davalarında mağdur edilenlere devletin özür borcu olduğunu söyledi. 

"Devletin onlarla helalleşmesi lazım"

Geçmişte büyük haksızlıkların yapıldığını ve insanların mağdur edildiklerini söyleyen CHP lideri, "Askerlerimize de geçmişte kumpas kurularak onların mağdur edildiğini, uzun süre hapiste tutulduğunu, evlerinin basıldığını, ellerine kelepçe takıldığını ve daha sonra şu veya bu şekliyle hapisten çıktılar ama onlara yapılan haksızlıkların bir şekliyle telafi edilmesi lazım. Benim helalleşme dediğim budur. Devletin onlarla helalleşmesi lazım" dedi.

"Üç beş kişiyi cezalandırarak bu defteri kapatamazsınız"

Deniz Kutluk'un da bu kişilerden biri olduğunu, evinin basılarak eşi ve çocuklarının mağdur edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Devletin onlara özür borcu var. Her ne kadar bir terör örgütü ile iş birliği yapılıp bu kumpas kurulduysa da Balyoz kumpası ki bunların içinde en acımasızıdır, bugün üç veya beş kişiyi cezalandırarak bu defteri kapatamazsınız. Bu defter kapanmış bir defter değildir. Kendisinin ve ailesinin uğradığı mağduriyetin, haksızlığın telafi edilmesi lazım" şeklinde konuştu.

kutluk.jpg
Emekli Tümamiral Deniz Kutluk’​​​​​​, ziyaretin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nu aracına kadar uğurladı / Fotoğrf: CHP

 

"Hiç kimseyi mağdur etmemeye kararlıyız"

Ziyaretinde, kendi iktidarlarında bu ve benzeri haksızlığa uğramış aileler ile nasıl helalleşeceklerini anlattığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye demokrasiyi, bu ülkeye adaleti getireceğiz. Bu ülkede hiç kimseyi mağdur etmemeye kararlıyız. Evlatlarının, eşlerinin çektiği acılar, kendilerinin çektiği dışında, bir şekliyle tazmin edilmesi lazım" dedi.

"Dikene değil, güle su vermek istiyoruz"

" Zulüm bir yerde varsa, birilerinin ortaya çıkıp o zulme son vermesi lazım. ‘Evet, biz bu ülkede adaleti sağlayacağız' demesi lazım" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Zulme son vermek, zalimin yanında durmamak demektir. Zalimin yanında durursanız, Mevlana'nın deyişi ile ‘Dikene su verirsiniz.' Biz dikene su vermeyi değil, güle su vermeyi istiyoruz. Beraber, birlikte yaşamayı istiyoruz. Bunu yapabildiğimiz zaman başarılı olacağız

"İktidarın zulmü sonlandıracağına inanmıyorum"

Mevcut iktidarın zulmü sonlandıracağına inanmadığını, tam tersine bugün zulmün kapısını açarak insanları perişan ettiğini ifade eden CHP Genel Başkanı, "Biz iktidarımızda, emin olun bu ülkeye barışı, bu ülkeye huzuru, bu ülkeye kucaklaşmayı getireceğiz. Bu ülkede hepimiz barış içinde, huzur içinde yaşayacağız. Herkesin bundan emin olmasını isterim, bütün vatandaşlarımın bundan emin olmasını isterim" diye konuştu.

"Zalimin değil mağdurun yanındayız"

Kılıçdaroğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

Çok güzel bir ülkemiz var. Çok güzel insanlarımız var. Deniz Kutluk'un kızı bana bir mektup bırakmış. O mektubu da aldım. Beklentileri var. Genç bir kardeşimiz. Notu aldım. Beklentiler aslında bütün gençlerin beklentileri. Daha güzel bir Türkiye, daha iyi bir eğitim, adalet… Bunlar isteniyor. Bunları sağlamak için Kutluk Ailesi'ne sözüm, mağdur olan bütün ailelere sözümdür; terör örgütü ile beraber askerlere karşı kurulan kumpasın hesabını soracağız. Zalimden hesap sormazsanız zalimin yanında olursunuz. Biz zalimin yanında değil, mağdurun yanındayız. Ve mağduru hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruyacağız

"Beşli çete de zulmediyor, hepsini halledeceğim"

Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yaptığı; "5'li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur; bu böyle biline. Şimdi varsa cesaretiniz, gelin beni ikna edin. Ama haber yollamayı bırakın" ifadelerini içeren paylaşımı ile ilgili soruya ise "Hepsini halledeceğim. Beşli çete de zulmediyor, hepsini halledeceğim" yanıtını verdi.

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU