Sefer Taş yakılarak şehit edilmişti... 2 askerin şehit edilmesiyle ilgili IŞİD şüphelisi Kilis'te yakalandı

Zanlının Yusuf Eylem'in şehit edilmesi ve er Sefer Taş'ın ise örgüt tarafından alıkonulup şehit edilmesi olayına karıştığı belirtildi

 Fotoğraf: Twitter

Kilis'te IŞİD'e yönelik operasyonda iki askerin şehit edilmesi eyleminde yer aldığı iddiasıyla yakalanan zanlı tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürütülen planlı çalışmalar kapsamında, iki askerin şehit edilmesi olayında eyleme katıldığı iddia edilen İ.İ'nin adresini belirledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öncüpınar Mahallesi'ndeki adrese düzenlenen operasyonda şüpheli gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

Şüphelinin Kilis'te Yavuzlu köyü sınır hattında, IŞİD tarafından 1 Eylül 2015'te er Yusuf Eylem'in şehit edilmesi ve er Sefer Taş'ın ise örgüt tarafından alıkonulup El Bab'ta şehit edilmesi olayına karıştığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Türkiye-Suriye sınırında IŞİD ile bağlantılı kaçakçılarla Kilis Şehit Mehmet Piyade Hudut Karakol Komutanlığı’na bağlı devriye görevi yapan askerler arasında 1 Eylül 2015 tarihinde çatışma çıkmış, çatışmada 1 er şehit olurken, Iğdırlı 22 yaşındaki Sefer Taş ise kaybolmuştu. Yaklaşık 15 ay sonra Taş ile bir başka askerin IŞİD tarafından yakılarak, infaz edildiği ileri sürülen bazı görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU