Barış Pehlivan: Sandıkların teslim edildiği ismi tanıyorum

"O gün Fethullahçılara boyun eğip hukuksuzca bir karara imza atan hâkim, şimdi seçimlerde hukukumuzu koruyacak"

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, İstanbul’un Fatih ilçesine atanan seçim kurulu başkanlarından Hakim Metin Özdemir’in yıllar önce kendisine bir davada ceza verdiğini yazdı. Pehlivan’ın aktardığına göre bu dava, Fethullah Gülen’in şikayetinden dolayı açılmıştı.

Pehlivan, bugünkü köşe yazısında Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle yapılan değişiklikleri hatırlattı:

İlk bu köşede okudunuz. 25 Mayıs tarihinde iktidarın seçim oyununu yazmış ve şunu sormuştum: “Seçim kurullarında görev almaması istenen hâkimler için bir oyun planı mı var? Yaz Kararnamesi’yle yerleri değiştirilip yapılacak kuraya girmeleri mi engellenecek?” Tam da kulislerden aktardığım gibi oldu. Önce HSK kararnamesiyle 5 bin 426 yargı mensubunun görev yeri değiştirildi, sonra “kalan” hâkimler seçim kurullarına sokuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Önceki gün İstanbul Adliyesi’nde gerçekleşen kura töreninin sonuçlarına baktım. Bir isim dikkatimi çekti” diye devam eden Pehlivan, şunları yazdı:

İstanbul’un Fatih ilçesinde seçim kurulu başkanlarından biri Metin Özdemir olmuştu. O ki, son kararnamede İstanbul’da tutulup Ticaret Mahkemesi Başkanı yapılmıştı. Ve işte “Ben bu hâkimi nereden tanıyorum?” diye düşünürken, sonunda hatırladım. Bundan 10 yıl önceydi...

Oda tv davası kapsamında tutukluydum. Silivri Cezaevi’nden Çağlayan Adliyesi’ne getirildim. Elleri kelepçeli şekilde mahkeme salonuna girmemin nedeni Fethullah Gülen’in hakkımdaki şikâyetiydi. Gülen, kendisine hakaret içerdiğini iddia ettiği Oda tv’deki okur yorumlarını kaldırmadığımızdan dolayı hapsimi istiyordu.

Okur yorumlarından bazılarını paylaşan Pehlivan, şöyle devam etti:

Bu gibi okur yorumları nedeniyle, 2012’de beş ay hapis cezasına çarptırıldım. Hâkim beş yıl içinde bir daha “suç işlememem” şartıyla cezayı erteledi. Başımın üzerinde kılıç sallandırılıyordu.   İşte o gün... Fethullah Gülen’in şikâyetiyle okur yorumlarından dolayı bana ceza veren hâkim, şimdi İstanbul’un en önemli ilçelerinden birinde seçim kurulu başkanı yapılan Metin Özdemir’di. O gün Fethullahçılara boyun eğip hukuksuzca bir karara imza atan hâkim, şimdi seçimlerde hukukumuzu koruyacaktı!

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU