Selçuk Özdağ: Cumhurbaşkanı adayımızı seçim kararı alındıktan 1 hafta sonra açıklayacağız

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, "6'lı masanın yapacağı ilk iş, cumhurbaşkanlığını kazanmak" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, dün Kırıkkale’de; gazetecilerle bir araya geldi, gündemi değerlendirdi. 

Açıklamalarında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için "ucube" ifadesini kullanan Özdağ "Bu sistem, ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile hareket edilen bir sistemdir. Kapalı kapılar arkasında, bir kişiye göre dikilmiş elbisedir bu sistem. Bu sistem bir kişinin sistemidir. Bir kişiye göre de Anayasa yapılmıştır. Anayasalar milletlere göre yapılır, 85 milyona göre yapılır. Biz o zaman Sayın Erdoğan’ı uyardık. 'Sizi güçlü Başbakan yapalım, sembolik bir Cumhurbaşkanımız olsun.' Ama dinlemedi. Sayın Devlet Bahçeli ile yolculuk yapmayı tercih etti, kendisi" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Soylu'ya 'Gel yedinci adam olarak da masanın bir köşesine otur' dedim"

Türkiye’de ekonomik kriz olduğunun altını çizen Özdağ şöyle devam etti:

Dünyada da ekonomik krizler vardır. Türkiye’deki faizler kadar oradaki faizler arasında dağlar kadar fark vardır.

Ayrıca Sayın Soylu, altılı masada ne konuşulduğunu öğrenmek istiyor. Ben de geçen ay kendisini davet ettim. ‘Gel yedinci adam olarak da masanın bir köşesine otur’ dedim.

Zamlardan memnunsanız, şimdi memurlara da zam yapacaklar. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Ocak ayında asgari ücrete yüzde 50 zam yaptılar. 4250 lira oldu. Asgari ücrete tarihinde en büyük zammı verdik dediler. Doğru, en büyük zamdır. Biz millet olarak zam istemiyoruz. Biz milletçe hayat pahalılığının azalmasını istiyoruz. Paramızın kıymetli olmasını bekliyoruz. Eskiden olduğu gibi. 100 liraya filemizi dolduruyoruz, şimdi 300 liraya dolduramıyoruz. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının ekonomiyi düzeltmeleri mümkün değildir. Türkiye’de yolsuzluğu durdurmak mümkün değildir. Yolsuzluk ayyuka çıkmıştır. Bunların hepsini yargı yarın bağımsız, objektif ve tarafsız olduğunda çıkaracaktır. Bizler de sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Hiçbir şeyden korkmayın.

"6'lı masanın yapacağı ilk iş, cumhurbaşkanlığını kazanmak"

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Özdağ, "6'lı masanın yapacağı ilk iş, cumhurbaşkanlığını kazanmak. Cumhurbaşkanı adayımızı da seçim kararı alındıktan 1 hafta sonra açıklayacağız. 6 parti olarak yolculuk yaparken çok tecrübeli insanlara sahibiz" diye konuştu.

 

 

 

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU