Spotify'ın karaoke modu bazı kullanıcılarda açıldı

(Unsplash)

Spotify görünüşe göre bir karaoke modunu kullanıma sunuyor fakat bu şimdilik büyük ölçüde gizli tutuluyor.

Söz konusu mod, orijinal vokallerin sesini kısıp şarkı sözlerini göstererek karaokeyi kolaylaştırıyor ve kullanıcıların şarkılara eşlik etmelerine imkan veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat en önemlisi mod, kendini kullananları değerlendiriyor gibi görünüyor. Halihazırda bu özelliğe erişimi olanlar, muhtemelen kullanıcıların şarkıya ne kadar iyi eşlik edebildiğini baz alan programın 100 üzerinden puanlama yaptığını belirtiyor.

Örneğin kullanıcılar, uygulamanın şarkıya "yüzde 80 tutarlılıkla" eşlik ettiklerini ve "şöhret olma yolunda ilerlediklerini" söylediği örnekler paylaştı.

Görünüşe göre modun kullanıma sunulması bir denemenin parçası. Bu nedenle, bazıları moda Spotify uygulamasında rastlayabilirken, diğer kullanıcılar asla erişim kazanmayabilir.

Uygulamanın güncellemesini beklemek dışında bu özelliğe erişimin bir yolu yok gibi görünüyor.

Bu durum sosyal medyada, yeni araca mümkün olan en kısa sürede erişmek isteyen kullanıcılar arasında hayal kırıklığı yarattı.
 


Bazı makalelerde, aracı indirmeyi veya uygulamayı gösterecek şekilde güncellemeyi sağlayacak bir yönteme erişim sözü veriliyor. Fakat bu yazılarda, uygulamanın güncelliğinden emin olmanın ve yeni aracın gelip gelmediğini kontrol etmenin ötesinde pek tavsiye sunmuyor.

Spotify, karaoke özelliği veya kullanıma sunulması hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Şirket tarafından The Independent'a yapılan açıklamada, bu özelliğin daha geniş çaplı kullanıma esasen hiçbir zaman açılmayabileceğine işaret edildi.

Şirket sözcüsü, "Spotify'da, kullanıcı deneyimimizi geliştirmek için rutin olarak bir dizi test yaparız" dedi.

Bunlardan bazıları nihayetinde daha geniş kullanıcı deneyimimizin önünü açarken, diğerleri sadece önemli öğrenimler işlevi görüyor.

Şu anda gelecek planlarına dair paylaşacak başka haberimiz yok.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU