Erbil'de Türk diplomatlara saldırıda baş şüphelinin kimliği belli oldu

Saldırıda bir Türk diplomat ve iki Irak vatandaşı hayatını kaybetmişti

Irak Kürdistan Bölgesi Emniyet Müdürlüğü, Erbil’de Türk diplomatlara yönelik gerçekleştirilen saldırının baş şüphelisinin Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Mazlum Dağ olduğunu açıkladı.

Soruşturmanın devam ettiği ifade edilen emniyet müdürlüğü açıklamasında saldırgan Mazlum Dağ'ın fotoğrafları da paylaşılarak şu bilgilere yer verildi:

“3 kişinin hayatını kaybettiği 17 Temmuz’da gerçekleştirilen terör olayına ilişkin soruşturmamız devam ediyor. Yukarıda fotoğrafı paylaşılan şahısın adı Mazlum Dağ olup 1992 Diyarbakır doğumludur. Adı geçen şahıs hakkında yakalama kararı vardır. Suçlu şahısla ilgili bilgi sahibi olan vatandaşlarımız en kısa sürede emniyet güçlerimizi bilgilendirmelerini rica ediyoruz.”

Independent Türkçe’nin ulaştığı bilgilere göre 1992 Diyarbakır doğumlu olan Mazlum Dağ ve ailesi Diyarbakır'da yaşıyor. Erbil’de özellikle Türklerin gittiği Family Mall isimli alışveriş merkezinde bulunan bir mekânda şef garson çalıştığı öğrenilen baş şüphelinin Mahmur bölgesine saldırıdan önce giriş-çıkış yaptığı tespit edildi. Dağ’ın kendi halinde sakin bir kişiliğe sahip olduğu ifade ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erbil'de 17 Temmuz’da Huqqabaz adlı restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu’nda görevli diplomat Osman Köse ile iki Irak vatandaşı Neriman Osman ve Beşdar Ramazan hayatını kaybetmişti.

Irak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu, Türkiye’nin konsolosluk görevlisi ve iki Irak vatandaşının yaşamını yitirdiği Erbil’deki saldırıya ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU