NVİ Genel Müdürlüğü'nden Ümit Özdağ'ın "gizli yönetmelik" iddiasına yanıt: Büyük bir yalandır

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "2009 yılında kabul edilen Türk Vatandaşlığı Kanunu hükümleri yürürlüğe girdiği tarihte nasıl uygulanıyorsa bugün de aynı şekilde uygulanmaktadır" denildi

Fotoğraf: AA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, son dönemde sığınmacılara vatandaşlık verilmesi işlemlerine hız verildiğini, vatandaşlık verilen Suriyeli sayısının 900 bini geçtiğini, Suriyeliler dışında çeşitli milliyetlerden vatandaşlık verilen sığınmacı sayısının ise 258 bin olduğunu söyledi.

Özdağ, 2018'den itibaren İçişleri Bakanlığı'nda gizlice uygulamaya konulan bir entegrasyon yönetmeliğiyle başta Suriyeliler olmak üzere bu nüfusun Türkiye'ye entegre edilmesi yani vatandaşlık verilerek Türkiye'de kalması doğrultusunda bir çalışma başlatıldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İddia edilen vatandaşlık sayıları da tamamen hayal ürünü olup dedikoduya dayanmaktadır"

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Genel Müdürlüğü ise Özdağ'ın iddiasının doğru olmadığını öne sürdü.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanılmasına ilişkin işlemler, 29 Mayıs 2009 tarihli, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ve Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik kapsamında yürütülmekte olup usul ve esasları da çok açıktır. Gizli bir yönetmeliğin varlığı ve buna göre işlemlerin yürütüldüğü iddiası büyük bir yalandır. Ayrıca 'Türk vatandaşlığını kazananların Resmi Gazete'de yayımlanmadığı' iddiasına ilişkin olarak, 2009 yılında kabul edilen Türk Vatandaşlığı Kanunu hükümleri yürürlüğe girdiği tarihte nasıl uygulanıyorsa bugün de aynı şekilde uygulanmaktadır. Daha önce de defaatle açıkladığımız gibi vatandaşlığa ilişkin tüm iş ve işlemler, devletimizin resmi kayıtları altında olmakla birlikte iddia edilen vatandaşlık sayıları da tamamen hayal ürünü olup dedikoduya dayanmaktadır.         

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU