CHP'li Salıcı Ahmet Türk'le bir araya geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile Ahmet Türk Mardin'de birlikte akşam yemeği yedi

Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisine katılan yeni üyelerin rozet takma töreni için geldiği Mardin’de dün eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile evinde görüştü.

Türk ile Salıcı birlikte akşam yemeği yedi.

Nezaket ziyareti kapsamında yapılan ve yaklaşık 2 saat süren görüşmede, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum yönetimi ve kentin sorunlarının ele alındığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kürt sorununu çözmeye ihtiyacımız var"

Salıcı dün Mardin'de yaptığı açıklamalarda "Bizim siyasi geleneğimiz, CHP ve SHP geleneği, birileri ağzına Kürt lafını almazken Kürt sorununun nasıl çözüleceğine ilişkin raporlar hazırladı ve çözüm önerileri sundu. Bizim Kürt meselesini çözmeye ihtiyacımız var. Nasıl? Türkiye’nin birlik bütünlüğü, üniter yapı içinde, demokratik yollardan ve parlamento zemininde bizim Kürt sorununu çözmeye ihtiyacımız var" ifadelerini kullanmıştı.

Ahmet Türk: Yüzde 13 oyu olan bir parti neden altılı masanın içinde yer almıyor?

Ahmet Türk dün basına yansıyan açıklamalarında muhalefetin HDP'ye karşı tutumunu eleştirmişti.

"6 parti bir masanın etrafında toplanmış ve iktidarı değiştirmeye çalışıyorlar. Ancak iktidara geldiklerinde Türkiye’nin sorunlarını nasıl çözeceklerine dair projelerini bilmek istiyoruz" ifadelerini kullanan Türk, "İktidar olduklarında Kürt sorununun çözümü konusunda CHP ile İYİ Parti ya da Demokrat Parti aynı mı düşünecek? Yüzde 13 oyu olan bir parti neden altılı masanın içinde yer almıyor?" sorularını yöneltmişti.

Türk şunları kaydetmişti:

HDP’yle aralarındaki mesafeyi koruyorlar, peki kimden korkuyorlar? Mesele budur. Şimdiden korkuyorsanız yarın bütün bu meseleleri nasıl çözeceksiniz? Bunu ben de soruyorum, insanlar da soruyor. Bizim bu kadar tahribat yapan bir iktidarın yanında olmak gibi bir şansımız yok. Ama sonuçta, sopanın el değiştirmesinin de bizim için bir anlamı yok.

 

 

 

ANKA, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU