Kuyumculuk şirketi Karakaş Atlantis battı

66 milyon 750 bin lira sermayesi olan şirketin tasfiyesine başlandı

Fotoğraf: AA

Türkiye altın ve kuyumculuk sektörünün en büyük 5 firmasından biri olan Karakaş Atlantis iflas etti. 66 milyon 750 bin lira sermayesi olan şirketin tasfiyesine başlandı. Temeli yarım asır önce atılan şirket Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesindeydi.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Kuyumculuk AŞ’ye yönelik tasfiye işlemi İstanbul 2. İflas Müdürlüğü’nce yürütülüyor. Basit tasfiye usulü uygulanan şirketten alacaklı olanların 30 gün içinde iflas idaresine başvurmaları gerekir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdilerde tasfiyesi sürecine alınan Karakaş Atlantis’in sahipleri Aydınlı Karakaş ailesiydi. Yaşar Karakaş, şirketin temelini 1968’de kurdu. 

Sahibi FETÖ'den tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası şirket sahiplerinden Kâmil Karakaş, Fetullahçı Terör Örgütü’ne finansal destek sağladığı gerekçesi ile tutuklanmış, 10 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Bankalar kredileri geri çağırdı

Kâmil Karakaş, birkaç ay sonra tahliye olsa da şirketteki kan kaybı durmadı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devri yapılmayan şirkete kredi kullandıran birçok banka kredilere geri çağırdı. Bir süre sonra borsada işlem görmesi yasaklanan şirket çok sayıda SPK şikâyeti ile de yüz yüze kaldı.

 

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU