Havalimanı personeline "Çingenelerle temas etmiyorum" diyen yolcuya istenen ceza belli oldu

Uçağın rötar yapması nedeniyle havalimanı personeli Tuğçe Selvi’ye hakaret eden Fatma Funda Esenç hakkında 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya hapis istemi ile dava açıldı

İstanbul Havalimanı'ndan Bodrum'a yapılacak tarifeli seferin gecikmesi nedeniyle çıkan tartışmada yer hizmetleri şirketi çalışanına hakaret içerikli ifadeler Fatma Fundan Esenç ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Yer hizmetleri personeli Tuğçe Selvi’ye hakaret eden Fatma Funda Esenç hakkında 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya hapis istemi ile dava açıldı.

Esenç, “Kişinin şeref ve saygınlığına saldırarak hakaret” ile “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarını işlemekle suçlanıyor.

Tartışmadan sonra şikâyetçi olduğunu belirten Selvi olaya ilişkin verdiği ifadede şunları söyledi:

Uçağın kalkış saati ile ilgili bilgi vermek üzere yolcuların yanına gittim. Şüpheli bana yönelik ‘Etek giymekle bu işler olmuyor. Uçağa gittiğinde ne yaptığın belli değil. Sizin kazandığınız para haram para. Koca k…ı büyüteceğine birazcık aklını çalıştır” dedi.


Selvi ifadesinin devamında Esenç’in kendisine “Hop-hop temas yok, ben Çingenelerle temas etmiyorum. Sokak süprüntüsü” dediğini anlattı.

Esenç ise ifadesinde yakın bir akrabasının acil ameliyatı nedeni ile Bodrum’a gitmeyi planladığını belirterek “Uçağın gecikmesi, müştekinin alaycı tavrı ve stres altında olmamdan dolayı nahoş sözcükler kullandım” dedi.

Savcılık iddianamesinde Esenç’in “… O koca k...ı büyütene kadar biraz aklını çalıştır. Sokak süprüntüsü” sözleri ile hakaret suçu işlediğine işaret edildi.

İddianamede, Esenç’in “Hop-hop temas yok, ben Çingenelerle temas etmiyorum” sözleri ile “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan Esenç hakkında hazırlanan iddianamede, "Çingenelerle temas etmiyorum" şeklindeki sözleri üzerine gururunun incindiğini ve aşağılanmış hissettiğini belirterek Kütahya Tavşanlı'dan şikayette bulunan Rüstem Demirci, müşteki olarak yer aldı.

​Kütahya’da cezaevinde bulunan Demirci şikayet dilekçesinde “Şüphelinin sarf ettiği ‘Çingenelere temas etmiyorum’ cümlesi ile bir Roman vatandaş olarak, gururum incindi. Kendimi dışlanmış ve aşağılanmış hissettim." ifadesine yer verdi.

İddianamede, İzmir'den suç duyurusunda bulunan Temel Hak ve Adil Fırsatlar İzleme Derneği de şikayetçi olarak bulunuyor.

Davanın ilk duruşması 16 Ekim'de görülecek.

Esenç, Bodrum uçağına binmek üzere İstanbul Havalimanı’na gitmiş, uçağın bir saat kadar rötar yapması nedeniyle Çelebi Yer Hizmetleri AŞ çalışanı Tuğçe Selvi ile arasında tartışma yaşanmıştı.

Atlasglobal Havayolları, Bodrum'dan dönüş için bilet satın alan Esenç'e ücretini iade ederek, Atlasglobal'in diğer uçuşları için kendisine bilet satılmayacağını belirtmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU