Barış Yarkadaş: CHP'de tek gündem var

"Kılıçdaroğlu, adaylığını açıklamak için gün sayıyor. CHP liderinin bu yüzden sahada daha çok olacağı ve genel merkeze süreli sınırlarda geleceği ifade ediliyor"

Fotoğraf: CHP

Geçmiş dönemlerde CHP’den milletvekilliği yapan Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, ana muhalefet partisinin tek gündeminin “Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı” olduğunu yazdı.

Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında “CHP Genel Merkezi’nde tüm hesapların Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine yapıldığını” söyledi ve şunları yazdı:

Hatta sadece adaylık dönemi değil cumhurbaşkanlığı döneminin nasıl olacağı üzerine de kafa yoruluyor. Öyle ki; kimin TBMM Başkanı olacağı, kimin Kılıçdaroğlu sonrası CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturacağı bile konuşuluyor. TBMM Başkanlığı için Engin Altay’ın, CHP Genel Başkanlığı için ise Faik Öztrak’ın ismi geçiyor.

Tartışmaları yakından izleyen ve çalışmalarını da adaylık sürecine göre şekillendiren Kılıçdaroğlu, adaylığını açıklamak için gün sayıyor. CHP liderinin bu yüzden sahada daha çok olacağı ve genel merkeze süreli sınırlarda geleceği ifade ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yarkadaş, ismini paylaşmadığı CHP’li bir ismin kendisine şunları söylediğini de aktardı:

Sizin de önceki yazınızda ifade ettiğiniz üzere, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sayın genel başkanımıza yönelik yaptığı ‘Adaylığını açıkla’ çağrısı en çok bizim işimize yaradı. Bu çağrı, sayın genel başkanımızın adaylığını pekiştirdi. Kafalardaki soru işaretlerini kaldırdı. CHP tabanında konsolidasyon yarattı. Bu sonuç, sizin TV 100’de ve Korkusuz’da yayınladığınız Motto-Bulgu’nun sonuçlarında da görülüyor. Dört ay önceki tablonun çok çok ilerisindeyiz.

Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik ilgi, sadece bize değil, Altılı Masa’ya gelen kamuoyu araştırmaları ve anketlerde de görülüyor. Erdoğan-Kılıçdaroğlu kıyaslamalı anketlerin sonuçları cuma günü diğer partilere de gitti. O anketler de de görülüyor ki; Sayın Kılıçdaroğlu için ‘adaylık eşiği’ çoktan aşıldı. Toplumda  Kılıçdaroğlu’nun adaylığına hiç olmadığı kadar büyük bir ilgi ve destek var. Altılı Masa’nın diğer aktörleri de bu gerçeği kabul edeceklerdir.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU