Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Yüreğin yetiyorsa televizyonda karşıma çık, ben de sana cumhurbaşkanı adayını açıklarım

CHP lideri, Adalet Yürüyüşü ile ilgili soruyu yanıtlarken boğazı düğümlenince devam edemedi: "Bunu atlayalım istersen"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında sezonun son bölümüne konu oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yüreğin varsa çık karşıma"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik kullandığı "çürük" gibi ifadeleri "telaş" olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bana niye hakaret ediyorsun kardeşim. Ben senin seviyene düşmem. Ben bu insanlara saygılıyım. Ben kimseye hakaret etmem. Bir düşüncem varsa çıkar efendi gibi anlatırım. Ama o hakaret ederek çünkü bilgi birikim yok hatalarının farkında değil" dedi.

 "Cesaretin varsa, yüreğin yetiyorsa bugünden tezi yok ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla" söylemine de yanıt veren CHP lideri, Erdoğan'a, "Yüreğin yetiyorsa beni çağırırsın televizyon kanallarına oturur hesaplaşırız, ben de sana cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu açıklayacağım" diye seslendi.

"Arınç'la bir değil iki kez tokalaştık"

Kamuoyunda gündem olan "Bülent Arınç'la tokalaşma" mevzusu hakkında konuşan CHP lideri, "Bülent Arınç'la tokalaştık, hatta bir değil iki kez tokalaştık. Niye tokalaşmayalım. Farkı siyasi kulvarlarda olmamıza karşın birbirimize saygılıyız" dedi.

"Siyasetçilere ders verir nitelikte bir konuşma"

Arınç'ın konuşmasında "AK Parti yeni kurulduğunda ve iktidar olmadığında her toplantıya gittiklerini ısrarla ifade etmesine" dikkati çeken Kılıçdaroğlu, gündem olan "kral çıplak" ifadesini de "demokrasi için çok önemli bir açıklama" olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Siyasetçilere ders verir nitelikte bir konuşma. Bu ifade benim açımdan önemli aslında Türk demokrasisi için de son derece önemli bir açıklama" ifadelerini kullandı.

"Kur Korumalı Mevduat uygulamasını derhal kaldıracağız"

Kur Korumalı Mevduat uygulamasının adaletsizlik olduğunu ve iktidara geldiklerinde derhal kaldıracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ekmek alırken vergi verecek milyarları alırken vergi vermeyecek. Man Adası geleneği bu" şeklinde konuştu.

"Akşener'in açıklamalarını dinlemek gerekiyor"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'ın "Akşener, Erdoğan'ın üçüncü kez aday olmasında kolaylaştırıcı olacak" açıklaması sorulan Kılıçdaroğlu, "Akşener Türkiye'nin gerçeklerini en iyi bilen politikacılardan biri. Yetkin danışmanalrı var. Akşener'in bu konudaki açıklamaları temelini hukuka adalete dayandırılan açıklamalar. Akşener'in açıklamalarını dinlemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Adaelet Yürüyüşü'nü anlatırken boğazı düğümlendi

İsmail Küçükkaya'nın partisnin grup toplantısında Adalet Yürüyüşünden bahsederken duygulanmasının nedenini sorması üzerine, "Bu toplumun adalete ihtiyacı vardı. Baskıya teröre şiddete değil bu ülkenin kardeşliğe ihtiyacı var. O yürüyüşü yaparken tek başına yürüyeceğimi söyledim. İlk akşam yatacak yeri bile zor buldum. Eve gitmemi istediler gitmedim. İstanbul'a geldiğimde milyonlar vardı. Yanımda oğlum da vardı. Gazeteciler ona soruyorlardı, 'babamla gurur duyuyorum' dedi.." ifadelerini kullanan CHP lideri, yeniden duygusallaştı ve boğazı düğümlenince "Bunu atlayalım istersen. Atlayalım İsmail Bey" diyerek konunun değiştirilmesini istedi.

"İktidar Öcalan'la zaten görüşüyor"

Abdülkadir Selvi'nin Abdullah Öcalan'a açık görüş getirileceği yönündeki yazısı sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidar zaten görüşüyor Öcalan'la. Kendi aralarında o görüşmeler yapılıyor zaten. Acaba Kürt'lerin oyunu nasıl alabiliriz. Kürtler o kadar akılsız mı Allah aşkına? Yapılan haksızlığı görmüyorlar mı?" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU