Moon Knight'taki kodların sırrı ne?

Kodlar dizinin üç bölümünde yer alıyor

Moon Knight'ın ilk bölümü 30 Mart'ta yayımlanmıştı (Marvel Studios)

Marvel evreninde geçen Moon Knight'taki QR kodu sürprizi hayranları heyecanlandırdı.

Moon Knight takipçileri, Disney+ platformunda yayımlanan mini dizinin birinci, ikinci ve 5. bölümlerinde yer alan QR kodların peşine düştü.

Kodları okutan hayranlar, bunların Marvel evrenindeki Moon Knight karakterinin yer aldığı çizgi romanların okunabileceği bir siteye yönlendiren linkler olduğunu keşfetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel tasarlanan Marvel Unlimited sitesinde kodları okutan kişiler her hafta ücretsiz olarak çizgi romanların çevrimiçi formatta yayımlanan versiyonlarını okuma fırsatı yakaladı.

Sitede, Moon Knight'ın ilk görüldüğü 1975'teki sayıyla en son yer aldığı 2019'daki çizgi romanlar da okunabiliyor.

Dizinin yönetici yapımcısı Grant Curtis, Variety'e yaptığı açıklamada QR kod fikrini Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Terör Evi Müzesi'ni gezerken bulduğunu söyledi.
 


Curtis, müzedeki ziyaretçilerin buradaki QR kodları okutarak inceledikleri şeylerle ilgili İngilizce bilgiler alabildiğini gördüğünü ve benzer bir interaktif sistemin dizide de kullanılabileceğini düşündüğünü anlattı.

"Moon Knight" olarak anılan Steven Grant (Oscar Isaac) de dizide Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'daki bir müzede çalışıyor.

ABD merkezli Disney+ yayın platformu salı günü Türkiye'de de yayın hayatına başlamıştı.



Independent Türkçe, Variety, Hypebeast

DAHA FAZLA HABER OKU