Patrik Seçim Müteşebbis Heyeti seçildi

Patrik seçim sürecini yürütmesi amacıyla bugün gerçekleştirilen toplantı ile Patrik Seçim Müteşebbis Heyeti seçildi. Heyette üye ve yedek üyeler de dahil olmak üzere 20 kişi yer aldı

(www.turkiyeermenileripatrikligi.org)

Patrik II. Mesrob Mutafyan’ın vefatından sonra başlayan Patrik seçimi süreci 4 Temmuz’da Episkopos Sahak Maşalyan’ın değabah (patrik kaymakamı) seçilmesi ile resmen başlamış oldu. Türkiye Ermenileri Patrikliği tarafından bugün saat 17.00’de Patrik seçim sürecini yürütecek Müteşebbis Heyet’in seçilmesi amacıyla bir toplantı yapıldı. Ruhani Meclis üyelerinin katıldığı toplantıya ayrıca Cemaat ve Kilise Vakıfları’nın Yönetim Kurulu temsilcileri katıldı. 

Toplantıya Maşalyan başkanlık etti

Patriklik Kaymakamı Episkopos Sahak Maşalyan’ın başkanlığını üstlendiği toplantıda oturumu yönetmek üzere bir divan heyeti oluşturuldu. Divan heyeti üyeleri şöyle:

Oturum Başkanı: Herman Balyan

Sekreter:Hrant Moskofyan

Oy Tespit Görevlileri: Nazaret Özsahakyan ve Garo Bağdat.

42 kişinin katıldığı toplantıda temsilcilerin önerisi ile oluşturulan aday listesi üzerinden gizli oy ve açık tasnif yapıldı. Seçim sonucunda aşağıdaki kişiler Patrik Seçimi Müteşebbis Heyeti’ne seçildi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarven Sertşimşek (35 oy), Saro Bengliyan (33 oy), Sarkis Çavuşyan (32 oy), Hosrov Köletavitoğlu (31 oy), Minas Arslan (31 oy), Aret Koryan (31 oy), Tamar Karasu (30 oy), Nazaret Özsahakyan (28 oy), Lena Yeniyorgan (28 oy), Krikor Döşemeciyan (27 oy), Setrak Davuthan (26 oy), Selina Doğan (26 oy), Sevan Sıvacıoğlu (25 oy), Garbis Duraslan (24 oy), Valya Hecinoğlu (20 oy). 

Yedek üyeler: Ğugas Arzuman (20 oy), Garbis Balmumcu (16 oy), Kevork Erkan (15 oy). 

Patriklik Makamı tarafından önerilen Kd. Peder Goryun Fenerciyan ve Peder Husig Hergelyan.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU