Tek parça paletle yüzen "eko-denizkızı" Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

"Sadece rekor kırmakla değil, topluma ve dünyaya destek olmakla ilgili"

Çevreci yüzücü Merle Liivand, 2020'de de aynı palet tekniğiyle yüzerek rekor kırmıştı (CNN / Michael Samway)

Estonyalı yüzücü "denizkızı" usulü tek parça paletle en uzun mesafede yüzme rekorunu kırdı.

Merle Liivand, geçen ay ABD'nin Florida eyaletindeki Miami açıklarında 42,1 kilometre yüzerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Söz konusu mesafeyi 11 saat 54 saniyede giden Liivand, yüzerken sadece bacaklarını ve ayaklarını kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kolları "denizkızı" tasarımına sahip paletin parçası olan kıyafete bağlı şekilde yüzen Liivand, "Kollarımı kullanmadan tek parça paletle yüzmek yunuslar ve deniz hayvanları gibi yüzmeye benziyor. Onların da kuyruğu var ve kollarını kullanamıyorlar" dedi.

Çevre aktivizmi nedeniyle "eko-denizkızı" olarak da tanınan 30 yaşındaki sporcu, yüzerken denizde karşılaştığı çöpleri de topladı ve kendisine eşlik eden teknedekilere verdi.

Liivand, uzun yüzüşlerinde ekolojik tahribata ve deniz kirliliğine dair bilinç oluşturmayı hedeflediğini söyleyerek, "Çöp gördüğümde sinirleniyorum. Nihayetinde bu sadece rekor kırmakla değil, topluma ve dünyaya destek olmakla ilgili" ifadelerini kullandı.

Sporcu, yüzüşü sırasında kendisini denizanasının ısırdığını da paylaştı ve yola devam etmek için kendisini motive ettiğini söyledi.
 


Bir önceki rekor da Liivand'a aitti. Yüzücü, ağustosta yine Miami açıklarında yaklaşık 30 kilometreyi 9 saat 19 dakikada katetmişti.



Independent Türkçe, CNN, UPI

DAHA FAZLA HABER OKU