Erdoğan: Benim için Kürt ve Türk kardeşlerim arasında fark yok, ayrım yapmayız, herkesi Allah için seviyoruz

Van'da konuşan Erdoğan, "Birileri bölücülük naraları atarken biz kardeşlik türkülerini bunun için söyledik" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da düzenlenen toplu açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Van'a 4.1 milyar liralık eser kazandırılığını söyleyen Erdoğan, hakkaniyetli ve müreffeh bir ülke için mücadelenin devam ettiğini belirten ve somut icraatlerle konuştuklarını söyledi.

Erdoğan "Birileri bölücülük naraları atarken biz kardeşlik türkülerini bunun için söyledik. Birileri anne babaların gözyaşlarını, çocuklarımızın canlarını, sizlerin sıkıntılarını kendi sapkın ideolojilerinin mezesi haline getirmeye çalışırken biz yaşatma peşinde olduk" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

Bugün 1.5 yılı aşkın aranın ardından tekrar Van'da bulunmaktan sizlerle hasret gidermekten büyük memnuniyet duyuyorum. Van'a her gelişimizde sevgi, coşku, kadirşinaslıkla bizi bağrına basan tüm kardeşlerime şükranlarımız sunuyorum. Van bizi bilir, biz de Van'ı biliriz. Hamdolsun havalimanından buraya kadar caddenin kenarlarında on binlerin bizi bağırlarına bastığını görmek bizim için ayrı bir mutluluk oldu. Van attığı bu adımla o birilerini yolda bırakacaktır. Buna inanıyoruz muyuz? Öyleyse mesele yok. Ana kademenin, gençlerin coşkusunu görüyorum.

"Benim için Kürt ve Türk kardeşlerim arasında fark yok"

"Van'ın tüm mücadelesinde yanında olduk" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

İhtiyaçlarının giderilmesinde hep Van'la omuz omuzaydık. Son gelişimizde gönül dünyadan geçer ama Van'dan geçmez. Böyle dedik bu şehre ve sizlere olan muhabbetimizi kalbimizin derinliklerinden kopup gelen hissiyatı ifade etmiştik.

Van depreminin gecesinde Erdoğan buradaydı. Ben Kürdüm diyenler neredeydi. Benim için Kürt ve Türk kardeşlerim arasında fark yok. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Ayrım yapmayız. Bugün, dün yapmadık, yarın da yapmayız. Kuran'da ne diyor, biz sizi kavimlere ayırdık, birbirinizle iyi anlaşasınız diye. Biz Kürt, Türk, Çerkes, Arap... Böyle bir ayrım yok. Biz herkesi Allah için seviyoruz.

Erdoğan konuşmasınd ayrıca HDP'ye kastederek, "Ağızlarını her açtıklarında sizlerin kimliğinin istismarını yapanların yakalarına yapışın, silaha sarılarak çözüm sürecini bitirmenizi kim istedi diye sorun. Masumların kanını dökerek ülkeyi karıştırmayı kim istedi diye sorun. Biz ne yaptıysak sizinle birlikte sizin için yaptık" diye konuştu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU