"Z" sembolüyle podyuma çıkıp bir yıl ceza alan Rus jimnastikçi, karara itiraz etti

Ivan Kuliak, Kremlin destekçilerinin sembolü "Z"yi kullanmaktan pişman olmadığını söylemişti

Dört yaşından beri jimnastikle uğraşan İvan Kuliak, 2002 doğumlu (Artistik Jimnastik Dünya Kupası)

Mayosunda "Z" harfiyle podyuma çıkan ve bir yıl ceza alan Rus jimnastikçi Ivan Kuliak karara itiraz etti.

Rusya Artistik Jimnastik Federasyonu Başkanı Vasili Titov, Rusya devlet ajansı TASS'a dünkü açıklamasında, "Kuliak, disiplin komisyonunun kendisini bir yıllığına müsabakalardan men eden kararına karşı Jimnastik Etik Kurulu'na itiraz başvurusu yaptı" dedi.

Martta Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Artistik Jimnastik Dünya Kupası'nda, Rus birliklerinin Ukrayna istilasında kullandığı "Z" işaretinin yer aldığı bir mayoyla podyuma çıkan 20 yaşındaki sporcu hakkında disiplin soruşturması açılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluslararası Jimnastik Federasyonu (FIG) soruşturma sonucunda mayısta Rus sporcuya bir yıl boyunca men cezası vermişti.

FIG, ayrıca sporcudan madalyasını ve ödül olarak verilen 500 İsviçre frangını (yaklaşık 8 bin 800 TL) geri vermesini, soruşturma masrafı olan 2 bin İsviçre frangını da (yaklaşık 35 bin 500 TL) ceza olarak ödemesini talep etmişti.

Federasyon, 7 Mart itibarıyla bütün Rus ve Belaruslu sporcu, yetkili ve hakemlerin müsabakalara katılmasını da yasaklamıştı. 

Kuliak müsabakada bronz madalya kazanırken, Ukraynalı sporcu İllia Kovtum altın madalyanın sahibi olmuştu.  
 


Rus jimnastikçi, "Z" sembolünü kullanmaktan pişman olmadığını belirtmiş, "Eğer tekrar göğsümde 'Z' sembolüyle podyuma çıkıp çıkmama seçeneğim olsa, yine aynı şeyi yapardım" demişti.  

Rus askeri araçları üzerinde yer alan ve ne anlama geldiği henüz net olarak anlaşılamayan "Z" harfi, Ukrayna'daki savaşta Kremlin'i destekleyenler tarafından sosyal medyada da sık sık kullanılıyor. 



Independent Türkçe, RT, Business Insider ,TASS

DAHA FAZLA HABER OKU